Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN X2 – FULLPROPPAD MED NYHETER!

Sledtrax har fått en unik möjlighet att testa en stor nyhet från Polaris sportsman-segmentet – den helt nya Sportsman X2 570. Denna maskin kommer med en djärv ny design, förstärkt chassi, bättre fjädring samt förbättrad komfort och stil, allt för att maximera både produktivitet och nöje. Men hur är den egentligen att köra? Och vad är våra första intryck? Det ska vi reda ut i detta reportage.

EN VILDDJUR TILL LOOK!

Vid första anblick ser man mängder med skillnader på den nya Sportsman X2 570, från den helt nya looken och designen till de imponerande LED-strålkastarna och den aggressiva framtoningen. Maskinen utstrålar en vibe av positiv körkänsla och hög prestanda. Den nya designen signalerar kraft och pålitlighet, vilket gör oss på Sledtrax extra nyfikna på hur den presterar ute i terrängen. Vi är ivriga att ta reda på om denna första känsla stämmer när vi nu ger oss ut i naturen för en första dans!

SMIDIGHET OCH FÖLJSAMHET

Vi anländer till en stig som leder ut mot en grustäkt och svänger runt några högar, direkt positivt förvånade över smidigheten och följsamheten hos den nya Sportsman X2 570. Maskinen känns igen från tidigare modeller, men det är något nytt och fräscht som gör upplevelsen speciell – en känsla som är svår att sätta fingret på. Detta nya koncept gör en större skillnad än vad man först skulle kunna tro, och det märks dock redan i de första svängarna. Kul och riktigt intressant att fortsätta körningen in i skogen.

IN MOT KUPERAD TERRÄNG!

Vi far vidare in i skogen där vi verkligen får sätta Polaris Sportsman X2 570 på prov. Kubbar, stubbar och sten är vad de 26-tums Maxxis-däcken med aluminiumfälgar möter, och här märker vi en tydlig skillnad tack vare den omarbetade fjädringen. Den ger en markfri gång på hela 29 cm fram och 24 cm bak. Vilket gör att du passerar de flesta hinder utan bekymmer.

Vi färdas bekvämt och märker att stötar i styret eller oförberedda styrslag är ett minne blott tack vare den nästintill perfekta servostyrningen. Det är tydligt att Polaris har lagt stor vikt vid att förbättra både komfort och hanterbarhet i denna modell.

VÅRA FÖRSTA INTRYCK SLÅS IHOP

Efter vår första körning med den nya Polaris Sportsman X2 570 är vi på Sledtrax mycket imponerade. Den djärva nya designen, förbättrade fjädringen, LED-belysningen och överlägsna komforten gjorde ett starkt intryck på oss. I grustäkten märkte vi smidigheten och följsamheten, och i skogen visade maskinen sin förmåga att hantera tuff terräng med lätthet, tack vare de imponerande Maxxis-däcken och den omarbetade fjädringen. Servostyrningen bidrog till en bekväm och kontrollerad körning utan stötar och oförberedda styrslag. Ett bra betyg för en helt ny modell!

Men detta är bara början. I kommande reportage ska vi ta med denna maskin på riktigt tufft arbete under helt andra förutsättningar. Vi är spända på att se hur Polaris Sportsman X2 570 levererar när den verkligen sätts på prov. Håll utkik efter våra framtida uppdateringar för att se hur den klarar sig i ännu mer krävande miljöer.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

BOOST RACING

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen