Kontakta oss

Sledtrax testar

PRESENTATION AV YAMAHAS KANDIDAT – MOUNTAIN MAX 154

Det är dags för oss på Sledtrax att äntligen meddela att vi kommer att köra Yamahas hetaste nyhet. Legenden som har återuppstått och sett till att återinföra en grovkalibrig 2-takts motor till Yamahas utbud. Det är såklart Yamaha Mountain Max 154 vi pratar om! En renodlad lössnömaskin som vi under säsongen 2021 kommer att sätta under lupp!

MOUNTAIN MAX 154

Torsdagen den 27:e ringer luren och i andra änden är Fredrik från Yamaha Center i Luleå. Han låter meddela att leveransen som bland annat innehåller vår långtestmaskin har kommit. Dagen därpå befinner vi oss på plats i Luleå för att äntligen få sätta vantarna på den spännande 2-takts maskin som nu befinner sig i Yamahas utbud. Det spritter i kroppen när vi närmar oss dörren till butiken och det är först nu som man på riktigt börjar känna att vintern är inom räckhåll.

YAMAHA CENTER LULEÅ

Vi hinner precis kliva in genom dörren till denna jättelokal när vi får ögonen på något som ser ut att vara maskinen vi letar efter. Någon sekund senare bemöts vi av en bekant röst som hälsar oss välkomna och bekräftar misstanken. Direkt börjar vi nyfiket fingra på skotern samtidigt som Fredrik berättar om alla de funktioner som finns på snöskotern.

Våra tankar går direkt till att försöka se vad som är eget för Yamahan, eftersom att detta är första gången vi får sätta händerna på denna skoter. Det är tydligt att det är ett tight samarbete med Arctic cat som möjliggjort Mountain Max 154 och vi är därför mer nyfiken än någonsin på att få slita bort kåporna och börja inspektera. Att få kika vad som egentligen särskiljer denna mot Arctic Cats variant. Detta får dock vänta, för nu är vi här och vi har mycket att prata om.

YAMAHA CENTER LULEÅ

Lycklig som ett barn på julafton går vi vidare genom den stora butiken som är fyllt med både nya och gamla maskiner. Snacket går vidare och det är tydligt att det inte bara vi är nyfikna på denna snöskoter. Diskussioner om för och nackdelar med Mono-rail kommer till ytan. För om än boggien kom till Alpha one 2019 är det inte alla som har hunnit testa modellen ännu. Och just Mono-rail är en av de stora sakerna man från Yamaha nu har att avnjuta. Sedan är det mycket roligt att vi nu får se en 800cc 2-takts motor inom väggarna hos Yamaha. Ja, Mountain Max 154 är tillbaka och denna gång som en riktig lättviktare inom lössnösegmetet med den senaste tekniken.

HENRIK & FREDRIK FRÅN YAMAHA CENTER LULEÅ

När sedan pappersbiten är överstökad återstår bara lastningen. Nu vrider vi för första gången på nyckeln och motorn hoppar igång. Man känner direkt igen det ettriga och racerinspirerade 2-takts motorljudet. Det känns faktiskt ovant att höra ljudet från en blå skoter, men samtidigt känns det helt rätt. Med ett stort leende på läpparna kör vi upp på släpvagnen, stänger igen kåpan och ser fram emot att få lägga många timmar bakom styret. Nu får snön börja falla!

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamaha Center Östersund

Läs fler Sledtrax Testar Artiklar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen