Kontakta oss

Sledtrax testar

PRESENTATION YAMAHA VX CRUISER HO

Yamaha är en av världens största aktörer när det kommer till fritidsfordon av alla slag, deras vattenskotrar är inget undantag. Inför sommaren 2021 finns det en hel del nyheter ifrån den Japanska tillverkaren. En av de mest intressanta nyheterna är en modell som inte är kraftfullast och inte heller den motorsvagaste, kanske är det den ultimata maskinen för nån som vill ha lite av allt utan att tömma plånboken? Det och mycket mer ska vi ta reda på i sommar tillsammans med en Yamaha VX Cruiser HO.

Yamaha VX Cruiser HO är en fullstor vattenskoter med plats för 3 personer och det är den med störst motor utan överladdning från Yamaha i cruising segment. Det sitter en 1,8 liter stor motor under skalet utan överladdning som trycker ur sig hela 180 hk, det är med andra ord gott om kraft även om den inte riktigt når upp till de starkaste modellerna. För att uppnå god räckvidd har VX Cruisern utrustats med hela 70 liter stor bränsletank vilket är större än på många personbilar och det ska bli intressant att se hur bränsleförbrukningen kommer att se ut under sommaren.

Denna maskin är ny för året med ett nytt skrov samt en ny förarergonomi för att lyfta körupplevelsen ytterligare. Och lastutrymmet är väl tilltaget med tre stycken fack där ett är under dynan samt ett utrymme framför och bakom styret. Det ger hela 114 liter som går att utöka ytterligare med väskor, här bör vi få med oss det mesta på utflykten. I förvaringsutrymmet bakom styret har man även monterat usb uttag som standard för att kunna ladda telefoner eller andra prylar. 

Telefonen vill man gärna få med på turen då denna maskin har ett integrerat högtalarsystem med bluetooth, två 6,5” stora högtalare ska borga för bra ljud till havs. Om man skulle spela för länge med motorn avstängd så känner maskinen själv av om det blir för låg spänning i batteriet och den stänger av systemet, det gör att man inte behöver oroa sig för att motorn ska starta.

Det är inte bara ljudet som skvallrar om teknik på VX Cruiser HO utan framför styret sitter det en modern 4,3 tum stor LCD display som visar information om motorn för att ha full koll på att allt fungerar som det ska. Men den fungerar även som ett integrerat stöldsystem där man kan aktivera ett kodlås som förhindrar motorstart om man inte har rätt kod. Man kan även aktivera inlärningsprogram som gör att maskinen går långsammare och säkert för nybörjare. Det och mycket mer kan man göra med denna display som vi ska djupdyka i under sommaren.

Maskinen är inte bara byggd för att glida runt i skärgården utan den har fått en större plattform bakom dynan tillsammans med en ny uppstigningsstege. Det ska göra den enklare att använda när man åker wakeboard eller vattenskidor då man kan använda plattformen till att sitta på när man till exempel spänner fast wakeboarden på fötterna.

Nu ser vi fram emot att få hämta denna spännande maskin från Yamaha som ska hårdtestas under sommaren i olika miljöer med olika aktiviteter på agendan. Följ med oss på Sledtrax för att ta del av allt som rör denna nya Yamaha VX Cruiser HO.

Titta på vårt första Yamaha SUPERJET TEST

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen