Kontakta oss

Sledtrax testar

PRESENTATION YAMAHA SUPERJET

När Yamaha i höstas släppte nyheten om att de kommer med en uppföljare till den mycket välrenommerade Yamaha Superjet var vi mycket nyfikna på att få höra mer. Kort därefter befann vi oss på pressträffen i Amsterdam och det stod klart för oss att det inte var en enkel facelift som detta handlade om. Detta är en Game-changer Yamaha kom med och vi har till i år tagit chansen att fylla på vår testflotta med just denna maskin. Med detta besked går vi gladeligen in på sommarsäsongen och lämnar vintern bakom oss!

Varför är vi då så nyfikna på den nya modellen av Yamaha Superjet? Först och främst vill vi gå in lite på vad vi har för associationer till föregångaren. Undertecknad är nog inte den enda som vuxit upp med en Jetski av något slag i sin närhet. Oavsett om det varit en JS 400 eller en Superjet 650 så har man fått ta sina första vingliga steg på en liten och teknikkrävande maskin. Något som kanske varit halva charmen med detta är att det krävts en viss teknik för att klara av och köra dem. Det kan till en början ha varit nog så roligt att ”bara” klara av att köra stående. Å andra sidan har man svurit många gånger när man legat i vattnet efter en kallsup då man slagit i vattnet ofrivilligt. Men allt eftersom man får mer vana blir det racing och bus som lockar mer och mer. Att lägga ut ett par bojar och nöta varvtider för att utmana sig själv är obeskrivligt roligt.

Med denna bakgrund ser vi stor potential i det som nu Yamaha har gjort. Man har tagit fram en maskin som är snäppet lättare att börja köra med, då den har bättre flytförmåga och en ökad stabilitet. Detta kommer nog leda till att många fler vågar ta sig an utmaningen att börja köra denna typ av maskin. Sedan har man lämnat 2-takts motorn och det mycket primitiva elsystemet för att ge plats åt en högpresterande 4-takts motor på 1049 CC, som bland annat har bättre bränsleförbrukning och mer effekt. Sedan har man passa på att lägga till fler funktioner på denna modell. Man kan exempelvis välja olika körlägen beroende på hur erfaren man är på att köra. En nybörjare kan med fördel starta med ”learning mode” för att sedan kunna avancera när det känns tryggt. Detta tror vi är väldigt tacksamt då vi kan intyga om att nya YAMAHA SUPERJET drar iväg på riktigt när man låter alla hästar galoppera fritt!

En sak vi var oroliga för var att man skulle uppleva att YAMAHA SUPERJET hade tappat sin charm. Ni vet den där obeskrivliga enkelheten och rappheten. Efter vår försmak i Amsterdam kan vi säga att så inte var fallet, det kändes vid våra första intryck precis som man ville ha dem. Men med det sagt är vi riktigt taggade på att få ställa oss bakom styret och dessutom jämföra den sida vid sida mot föregångaren för att se hur man tycker om saken då! 

Vi ser fram emot att få se folks leenden när dem lär sig komma upp på fötter och ser fram emot att få jaga varvtider runt bojarna. Vi längtar helt enkelt efter att få händerna på denna nya Yamaha för att få sätta den på prov och se om den lever upp till de förhoppningar vi har under sommaren 2021. Vi hoppas att ni vill hänga med på denna färd, för nu står det klart att Yamaha Superjet kommer med i Sledtrax testflotta denna sommar!

Passa även på att se och läsa om våra första intryck om denna maskin från provkörningen i höstas 

SUPERJET TEST

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen