Kontakta oss

Produkter

PROWORKS SNÖSKOTERLYFT – HEMMASKRUVARENS VÄN I NÖDEN!

Tillhör du de personer som inte bara kör skoter, utan också skruvar skoter lite nu och då? I så fall är jag helt övertygad om att du känner igen dig i situationen där du stått hopböjd som en fällkniv ner under huven ett tag för att inse att det känns som ryggen håller på att gå av. Det finns dock ett väldigt bra botemedel mot detta, nämligen en skoterlyft från Sledstore. Denna lilla lyftanordning som ser till att få upp skotern i en bekväm arbetshöjd, ooo så trevligt!

PROWORKS SKOTERLYFT

Själva lyften är en tämligen enkel konstruktion av fyrkantprofil med en skruv liknande den som sitter på släpvagnars tipp som höjer och sänker lyften. Det följer med både en vev och en adapter så man kan använda skruvdragare eller borrmaskin för att slippa veva manuellt om man föredrar detta. Min erfarenhet med de maskiner jag använt den till är dock att det går så pass lätt att det inte är några större bekymmer att hantera detta med veven. Då får man ju dessutom lite motion samtidigt.

Själva lyften består av en tvärgående fyrkantprofil i framkant som man placerar under bulken på skotern där den är som starkast samt två gummibeklädda stag som går upp under varje fotsteg bak. Detta gör att lyften passar till i princip alla skotrar oavsett om de är långa, korta eller mittemellan. 

PROWORKS SNÖSKOTERLYFT

Själv var jag lite skeptisk till att lyfta skotern under fotstegen, det är ju inte känt som skoterns starkaste punkt direkt. Det visade sig dock fort att mina tvivel inte var befogade. Det blir nämligen så pass lite tryck under fotstegen, då den mesta av vikten vilar på en främre balken under bulken. Ju mer baktung maskin man har ju högre blir dock såklart vikten, och har du en riktigt lång skoter med fotsteg som mest består av hål kan det nog vara en bra idé att lägga en bräda eller något under fotstegen innan du lyfter den.

En annan väldigt enkel, men ändå smart sak som sitter på lyften är den säkerhetskedja som förhindrar lyftanordningen att fara för långt framåt att det skulle bli övervikt och göra att skotern tippar på nosen eller bryter sönder skruvtippen.

PROWORKS SNÖSKOTERLYFT

I sitt högsta läge så kommer skotern upp ca 50 cm från golvet vilket är fullt tillräckligt för att ge en bra arbetshöjd i alla lägen. Själv föredrar jag att sitta på en rullpall på golvet och då justera in höjden på skotern utifrån detta.

När väl skotern är upphissad står den väldigt stadigt på lyften. Även om man ruskar på skotern är det väldigt lite rörelser och man behöver absolut inte vara rädd för att skotern ska ramla i backen för att man råkar peta i den. Du ska mer eller mindre springa på den med kraften hos en mindre tjur om du tänker dig välta omkull alltihopa.

PROWORKS SNÖSKOTERLYFT

Finns det då inga nackdelar med denna skoterlyft? Jo, självklart, som med allt annat så är inget så bra att det inte kunde vara bättre. I detta fall handlar det om förflyttning efter golvet. Jag vet att det finns dem som har monterat hjul under lyften för att lättare kunna flytta den runt inne i garaget. Själv valde jag en annan lösning (efter det att bilderna till denna artikel togs) och monterade glidplast under den istället så den glider omkring lättare på garagegolvet. I originalutförande är det tänkt att den ska glida på de målade fyrkantprofilerna, men som ni förstår glider de inte speciellt bra, och kommer inte heller att förbli målade speciellt länge.

Den andra nackdelen handlar inte om själva lyften, utan om den så kallade monteringsanvisning som följde med. Låt mig bara säga så här, det finns inga ord som jag skulle vilja trycka i en tidning som kan beskriva denna. Som tur var finns det en mycket bra instruktionsfilm på Youtube:

Se instruktionsfilmen

Mitt råd är, köp en skoterlyft och spara ryggen, men glöm inte se filmen innan du monterar för att spara humöret!

Köp din Proworks Skoterlyft

Läs om fler Produkter

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen