Kontakta oss

Produkter

CAMSO CONQUER 280 MATTBYTE

Efter att ha kört en bit över 200 mil på förra säsongens långtestmaskin från Ski-doo var det tid att se över möjligheterna att piffa upp skotern för en ny känsla denna säsong. Vad passar inte bättre än att då byta ut en av nyckelkomponenterna på en lössnöskoter – mattan. Vi valde att kika i utbudet från DUELL och en produkt från Camso föll oss helt i smaken. Häng med när vi berättar lite mer om Camso Conquer 280!

GAMMLA SKI-DOO MATTAN

Skotern vi har för avsikt att laborera med denna gång är en Ski-doo Summit Expert, som ni under förra säsongen kunnat läsa om som en av våra långtestmaskiner. En väldigt busig maskin som nästan krävde att man hade centerdämparen justerad i det korta läget för att ha en lämplig allround maskin. Att köra med centerdämparen i det långa läget innebär att skidorna pekar mot skyn lite väl lätt, något som gör det aningen svårt att klättra. Originalmattan på denna skoter har en bredd på 406 mm, 3,5” delning och 3” kamhöjd i ett traditionellt mönster där man har två kammar i bredd följt av en centrerad. Ett mönster som exempelvis Ski-doo hållit fast med länge och som fortfarande fungerar väldigt bra.

CAMSO CONQUER 280

Det är svårt att förneka att skotern är busig och rolig med denna matta. Men för att försöka få skotern ännu vassare och förbättra helhetskänslan har vi kollat vad DUELL har i portföljen. Våra ögon fastnade på ett alternativ från Camso, Conquer 280. En matta som har ett helt annat mönster. Man kan förenklat säga att det är mer likt en klassisk ”Power claw”, där man har 1 kam per stav på mattan som sedan ligger ”omlott”. Däremot är utformningen på kammarna något helt eget. De 2,8” höga kammarna som täcker halva mattans bredd ser enorma på den övrigt nakna mattan. Varje kam ser likadan ut, är urskålade och har en styvheten i gummit känns lagomt hård. Vid en första anblick finner vi en risk i att detta kan komma att greppa mer än vad vi hade kunnat hoppas på!

CAMSO CONQUER 280

När vi läser om mattan utlovas det goda ting som 20 % mindre input från föraren för att svänga med skotern och 25 % mindre gas för att köra på skrå. Hur detta hänger ihop med känslan i körningen låter vi sedan vara osagt, men det känns onekligen lovande. Det som sedan är mest häpnadsväckande med denna matta är att man lyckats få ner vikten till ynka 19kg, vilket vi vet kommer att resultera i en mer alert skoter. Det är helt klart ett riktigt intressant alternativ i djungeln av skotermattor att välja bland! Finns tillgängliga via din lokala skoterhandlare som är ansluten till distributören Duell, som finns både i Sverige och Finland.

Köp din matta hos DUELL

Läs om fler Produkter

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen