Kontakta oss

Produkter

RAVEN ASPIRE – PREMIUMHJÄLM TILL BUDGETPRIS

Hjälmen är ett av de viktigaste skydden man har som skoterförare. Det faller sig därför naturligt att man skall tänka sig för när man köper en ny hjälm. Den skall sitta skönt och skydda bra, sen skall den såklart passa en i både stil och pris. Som en nykomling inom premiumsegmentet har Raven släppt Raven Aspire och Ipsum som vi har valt att kolla närmare på!

RAVEN ASPIRE

Raven har lanserat en hjälm i premiumsegmentet med en prislapp som man ofta hittar på budgetmodellerna. Det handlar egentligen om två stycken modeller. Den ena modellen heter Aspire och är lite lägre prissatt. Den är gjord av bland annat glasfiber och väger in på 1050 gram. Den andra modellen heter Ipsum och är gjort av kolfiber. Med detta når man en imponerande matchvikt på ynka 950 gram.

RAVEN ASPIRE

Vi har valt att kika närmare på Aspire eftersom att denna i våra ögon ger mest valuta för pengarna. Frågan är om den är mest prisvärd av alla hjälmar just nu? Med ett listpris på 2499 är man och utmanar konkurrenterna och under rea-perioder har vi sett att prislappar så låga som 1699kr! Låter detta för bra för att vara sant? Vi har kikat närmare på den saken.

Hjälmen har en design som vi mycket väl känner igen och ett vältränat öga kan se att den är stöpt i samma form som en annan mycket välrenommerad hjälm från ett annat fabrikat. Helhetsintrycket på hjälmen är alltså mycket bra och kvalitén är otrolig, speciellt med tanke på prislappen. Hjälmen sitter perfekt på undertecknad, som tidigare kört med hjälmar från exempelvis FXR och Airoh. Värt att nämna är att hjälmen inte har de allra senaste funktionerna som man kan hitta hos modeller som kostar flera gånger mer. Man får exempelvis dras med ett klassiskt D-ring spänne och att ventilationen är fixerad.

RAVEN ASPIRE

Ventilationen är lämplig för en aktiv skoterförare och inredningen är såklart löstagbar. Dessutom är hjälmen kompatibel med utandningsskydd, något som brukar förhindra att glasögonen immar igen under kalla dagar. Som tidigare nämnt väger hjälmen enbart 1050 gram vilket är en otroligt bra siffra för en hjälm i glasfiber.
Har man då tummat på säkerheten? Inte det, innerskalet är gjort med dubbel densitet för att klara av både hög- och lågfartsolyckor och hjälmen är såklart ECE 22-05 godkänd. Att Raven sedan tillhandahåller reservdelar som skärmar för ca 200kr och inredningar för ca 300kr, det gör inte saken sämre. Med nya Raven Magnetic goggles är denna kombo ett riktigt hett alternativ där man får oerhört mycket för pengarna.

En riktigt fin hjälm för ett otroligt bra pris helt enkelt!

KÖP HJÄLMEN

Läs fler Produktartiklar

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen