Kontakta oss

Produkter

KLIM ATLAS 26

En självklarhet för skoterförare är att utöva intresset på en säker nivå. Många är vi som ägnar oss åt att köra i brant terräng där lavinrisken alltid behöver beaktas. Att använda säkerhetsutrustning samt att ha en baskunskap i lavinsäkerhet är givet. Men även om man tänker sig för kan man hamna i en lavin och i detta fall är lavinryggsäcken ens bästa vän. Vi har valt att kolla närmare på en lavinryggsäck som är anpassad för oss skoteråkare, Klim Atlas 26!

Klim Atlas 26

Lavinryggsäckar har funnits under en längre tid och har genom åren bevisat sin styrka. Utvecklingen av denna teknik har skett främst för skidåkarna och om det har gått framåt. Ett nyare system som visar väldigt bra egenskaper är framtaget av Alpride och heter E1. Detta är ett system som istället för att använda trycksatta patroner använder en elektrisk fläkt som drivs av superkondensatorer för att blåsa upp den 150 liter stora airbagen på 3-4 sekunder. Ett kompakt och lätt system som tillåter att man på ett enkelt sätt kan testa eller öva på systemet utan att det behöver kosta något extra. Klim har anammat detta och har tillsammans med Alpride tagit fram två varianter av lavinryggsäckar som är anpassade för skoterförare. Modellerna heter Aspect 16 och Atlas 26.

Klim Atlas 26

Vi har under föregående år testat den mindre modellen, Aspect 16, under vår resa till Kanada och blev glatt överraskade över hur enkla dessa var att använda. Det gick smidigt att få in vanan att slå av och på enheten och redan efter fösta dagen var vanan inne om att då och då kolla att allt är i sin ordning genom att notera en grönt blinkade lampa på sidan. Sedan underlättade det även att man fick ta med väskan på flygplanet, den innehåller nämligen inga gaspatroner eller Li-Ion batterier.

Klim Atlas 26

I år tänker vi köra med den större väskan, Atlas 26, för att rymma mer saker som är nödvändiga under långa vinterdagar på hemmaplan. Storleken på väskan är precis som namnet antyder 26 liter och den är framtagen för skoterföraren. Man kan förenklat säga att Klim tagit alla egenskaperna hos Krew Pak och gjort en lavinryggsäck med högsta tänkbara funktion och finish.

Det märks att man tänkt på lavinsäkerhet i designen av ryggsäcken. Exempelvis har allt som rör utrustningen som behövs för en lavinräddning färgen röd, Detta för att enkelt kunna instruera någon om att ta fram utrustningen, eller att själv hitta åt den utan att behöva spilla dyrbar tid. Väskan har såklart även en säkerhetslina som man använder på precis samma sätt som en traditionell flytväst, denna skall gå mellan benen och fästas i det stora midjespännet. En funktion som är ack så viktigt då ryggsäcken inte skall kunna glida av användaren när den behövs som mest.

Klim Atlas 26

Trots att väskan är av en snäppet större modell känns den inte klumpig. Spännena är bra och ryggsäcken sitter mycket bekvämt på en. Det är förvisso inte samma väst-känsla som man har på Aspect men Atlas är minsann ingen jätte i detta fall.

Utöver de ovärderliga säkerhetsfunktionerna har man inkluderat ett flertal bra att ha funktioner som säkra fack, förvaringsutrymme speciellt för googles samt verktygsväska. En komplett lavinryggsäck som inte kompromissar på något. En gemensam nämnare med lavinryggsäckar är dock prislappen där denna inte är något undantag. Frågan är dock om man skall sätta ett pris på sin säkerhet? 

Klim Atlas 26

Undertecknad har tyvärr fått erfara ofrivillig åktur i en lavin och hade den gången tur. Det var nämligen ingen i gänget, mig inkluderat, som hade utrustning för att bättra oddsen vilket lärde oss en läxa. Lär av den ni med och begå inte samma misstag. Vi på Sledtrax råder alla att tänka säkert, utbilda er om lavinsäkerhet och skaffa lavinskyddsutrustning.

Om ni vill kika mer på just denna så kan ni hitta den hos:

Sledstore

Skoterdelen

KLIM

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen