Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT GAMBLER 910 – VÄRST I DOWNHILL BACKARNA

Den nya Scott Gambler 910 2024 är här och har redan skapat vågor i downhill världen. Denna cykel är en kombination av avancerad teknik, robust konstruktion och oöverträffad prestanda, som tillsammans levererar en adrenalinfylld åkupplevelse för downhill entusiaster. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i vad som gör Gambler 910 till en av de mest eftertraktade downhill cyklarna för 2024 samt vilka förväntningar vi har!

Den som väntar på något gott..

Ivrig och förväntansfull kom jag hem från arbetet då jag tidigare samma dag fått ett meddelande om att ett paket från SCOTT lämnats av hemma. En stor kartong som vi snabbt bar in i garaget för att riva isär och se vad som fanns i. Jag ser skymten av en snygg matt turkos och svart cykel.

Trots att det saknas vettiga manualer och monteringsanvisningar till denna SCOTT GAMBLER 910 så får jag ihop cykeln efter lite svordomar. Men vid första testet av cykeln märker jag att växlingen inte fungerar som den ska. Tog då snabbt med mig cykeln till en lokal verkstad som konstaterade att växelörat var snett. Jag tänker att detta borde gå att ordna snabbt men de visar sig att de kommer dröja flera veckor innan den blir fixad på garanti tillslut. Men nog om den struliga starten nu ska vi gå in på lite närmare på vad vi har framför oss!

Ram och Geometri

Scott har alltid varit kända för sin noggranna ingenjörskonst och Gambler 910 2024 är inget undantag. Ramen är tillverkad av Aluminium vilket ger en bra balans mellan styrka och vikt.

Geometrin är justerbar, vilket gör det möjligt för dig att finjustera cykeln efter dina specifika behov. Den långa hjulbasen och slacka huvudvinkeln ger stabilitet vid höga hastigheter.

Dämpning och Komponenter

Gambler 910 2024 är utrustad med ett toppmodernt Fox Float X stötdämpningssystem som erbjuder 200 mm fjädringsväg både fram och bak. Detta system är känt för sin responsivitet och förmåga att absorbera stora stötar, vilket ger en jämn och kontrollerad åkning även på de mest tekniska nedfarterna. Kombinationen av Fox 40 performance gaffel och Fox Float X stötdämpare gör att cykeln kan hantera de mest utmanande downhill banorna med lätthet.

Drivlina och Bromsar

Drivlinan på Gambler 910 är baserad på SRAM GX DH7, vilket garanterar snabb och exakt växling under alla förhållanden. Bromssystemet består av Shimano SLX M7120 bromsar, som erbjuder kraftfull och pålitlig bromskraft. Med 200 mm rotorer fram och bak och fyra bromskolvar kan du känna dig säker på att du kan stoppa snabbt och kontrollerat, även i branta och tekniska partier.

Hjul och Däck

Scott har valt Maxxis Assegi DH-hjul för denna modell, som är både starka och lätta, vilket är avgörande för att bibehålla både fart och kontroll på banan. Dom är även kända för sitt utmärkta grepp och hållbarhet, vilket ger dig tryggheten att hantera alla typer av terräng. Så oavsett om det är blött och halkigt eller hårda skarpa föremål såsom sten och uppstickande kvistar kan du känna dig säker.

Slutsats

Scott Gambler 910 är inte bara en cykel, det är en downhill maskin designad för att överträffa förväntningar och pressa gränser. Med dess avancerade ramdesign, högkvalitativa dämpningssystem, pålitliga drivlina och bromsar samt robusta hjul och däck, står denna cykel redo att ta dig nedför de mest utmanande banorna med stil och säkerhet. Om du är seriös med din downhill-åkning, är Scott Gambler 910 2024 ett självklart val för att ta ditt åkande till nästa nivå!

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala SCOTT handlare:

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen