Kontakta oss

Sledtrax testar

HAIBIKE ALLMTN 7 – EN SOMMAR AV UTMANINGAR & UPPLEVELSER!

I sommar har vi på Sledtrax förmånen att testa Haibike ALLMTN 7 under varierande förhållanden. Från skogsstigar till bergsvägar, och även några tekniska nedfarter, har denna el-MTB fått visa vad den går för. Nu delar vi våra erfarenheter så här långt från sommarens äventyr.

Motor och Batteri

Yamaha PW-X3-motorn har visat sig vara både responsiv och kraftfull, Det räcker att nudda pedalen så vill den hjälpa till och dra iväg. Under våra längre turer har motorn gett tillräckligt med kraft för att orka med i både branta uppförsbackar och snabba utförslöpor. Batteriet på 720Wh har imponerat med sin uthållighet. Även vid intensiv användning i krävande terräng har det klarat sig bra och levererat kraft nog för heldagsturer utan problem.

Fjädring för hårda tag

Med 160 mm fjädringsväg fram och bak har Rock Shox-dämparna har fungerat bra och genom att det är luftfjäder i dessa så har jag kunna fylla på luft för önskad hårdhet.Personligen har jag upplevt cykeln som tryggare med aningen hårdare setup på fjädringen och nu känns den riktigt bra. Shimano SLX M7100-växelsystemet har behövt lite justering under sommaren för att få en exakt och smidig växling, något som visat sig vara väldigt lätt och smidigt att justera själv.

Bromsar

Magura MT5 fyrkolvs skivbromsarna har en imponerande bromskraft. Under långa nedfarter har bromsarna klarat av värmehanteringen väl, och vi har haft full kontroll även i branta och snabba sektioner. Tillsammans med Maxxis däcken har stoppförmågan överträffat våra förväntningar, oavsett om vi cyklat på leriga stigar eller torra grusvägar.

Övriga Komponenter

Cykelns breda styre har bidragit till en stabil känsla och god kontroll, och dropper-post sadelstolpen har också varit ett användbart tillägg för att snabbt kunna justera sittpositionen vid tekniska partier.

Sammanfattning

Vi hade höga förväntningar på vår Haibike ALLMTN 7 och hittills har den visat sig vara en pålitlig följeslagare för alla typer av cykling. Den kraftfulla motorn, det uthålliga batteriet, och de vassa bromsarna har tillsammans gjort denna cykel till ett nöje att använda. Vi har uppskattat dess förmåga att hantera både utmanande terräng och längre distanser, och ser fram emot att fortsätta utforska nya äventyr med den. Nu kommer vi även att testa downhill i Finland så se till att kika in på sledtrax framöver för fler fartfyllda artiklar med vår Haibike ALLMTN 7.

Läs mer om HAIBIKE

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen