Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT GENIUS 910 ST – DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

SCOTT är en leverantör med en fot i många branscher, kläder till sommar som vinter, skyddsutrustning och en av sakerna de är stora på är cyklar. Just detta är något vi ska titta närmare på i sommar tillsammans med en av Scotts värstingar, Scott Genius 910 ST. En rolig hobby under sommaren är något alla vill ha!, men vad kan man göra för att få spänning, fart, adrenalin och rolig träning samtidigt? Svaret är cykling!

Det bästa av två världar

Det finns flera sätt att fara fram med en cykel, i skogen på stigar, längs efter vägar, uppe på fjällen eller kanske utför en downhill backe. För att kunna göra detta behövs en bra cykel, jag ska denna sommar hårdtesta en SCOTT Genius 910 Supertrail. Det är en potent cykel som ska vara bra både till trail och downhill vilket känns super roligt då man får de bästa av två världar.

Dessutom kan man använda cykeln till mycket mer tack vare dess många funktioner och finesser. Nu går vi igenom lite detaljer! Utrustad med en ram i kolfiber som är ett otroligt lätt men starkt material gör ST modellen både lätt och stark.

Förstklassig fjädring

Förutom en lätt ram så har SCOTT använt sig av de värsta fjädringskomponeterna från Öhlins och Fox! Framgaffeln är en Öhlins RXF36m.2 Air med 160mm slaglängd. Bakdämparen från Fox heter Float X Nude, den har 150mm slaglängd men även en funktion som heter tracloc. Det innebär att man enkelt kan justera stötdämparens hårdhet med ett reglage på styret. Detta är en kanon funktion när man både vill åka downhill eller cykla stig och där man behöver få ner kraften i backen då man trampar. Dessa grymma fjädrings komponenterna tillsammans med riktigt bra 4-kolvs skivbromsar från shimano gör cykeln lätt att kontrollera i terrängen jag än så länge prövat.

Enkel justering

Dropperpost var ett ord jag aldrig hört förut men nu när jag sett vad det är och hur det fungerar så vill jag inte vara utan. Med ett knapptryck på styret kan man snabbt justera sitthöjden utan verktyg! Vill du sänka sadeln för att den inte ska vara i vägen eller höja den för optimal ställning för att cykla längre sträckor så går det otroligt snabbt och enkelt.

Från fjäll till bikeparks

Denna sommar kommer bli spännande när vi ska ut och testa att cykla i fjäll, bikeparks men även bara hemma i byn. Jag tror att detta kan bli en ny favorit under sommarmånaderna! Så håll utkik efter kommande rapporter när jag hunnit testa denna SCOTT Genius 910 ST ännu mer så ska jag dela med mig av mina upplevelser och tankar.

Gillar ni kläderna i artikeln, titta in SCOTT

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Scott handlare:

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen