Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA GRIZZLY 700 SE – SKEPP Å HOJ!

Sommaren är i full gång med allt vad den innebär! Sol, bad, glass och självklart jobb och äventyr med vår Yamaha Grizzly 700 SE. Denna gång ger vi oss iväg på en riktig sommaraktivitet där Grizzlyn gör ett utmärkt jobb för att förenkla det hela, skepp å hoj!

Bilen rullar in hemma på gården efter veckans första arbetsdag. Från huset ser jag hur sjön glittrar från solens skarpa strålar och de varma vindarna fläktar bort mygg och knott.  Än är semestern ett tag bort men för att förgylla veckodagarna finns det massor av aktiviteter att hitta på, speciellt så fina dagar som denna. Just denna kväll bestämmer vi oss för att ta en tur på sjön med båten. Vi packar ner spön, drag, flytvästar och fika för att sedan lätt och smidigt lägga in backen och koppla på båtvagnen på Grizzlyns dragkula. Vi rullar ut från gården och ner mot sjön, att åka grusväg med Grizzlyn är ingen utmaning trots last där bak den går mjukt och fint efter vägen.

Två- eller fyrhjulsdrift

Att backa med släp har man sakta men säkert lärt sig under åren men backa med hjuling och båtvagn får nog övas mer på.. Väl i vattnet skjutsas båten av och vi kör upp hjulingen och vagnen ur sjön. Botten är geggig och lös men utan last på båtvagnen märks det inte av och Yamaha Grizzly 700 SE smyger lätt och fint upp ur vattnet. Vi behöver inte lägga i fyrhjulsdrift utan klarar oss galant med tvåhjulsdriften denna gång.

Stark som en björn 

Efter några timmar på sjön känner vi oss nöjda och styr rodret mot land igen, nu ska Grizzlyn få jobba! Båten lastas upp och däcken på vagnen trycks ner i den lösa geggiga botten, kommer Grizzlyn orka dra lös vagnen och få upp den på land även med last på? Det är något mer grus mot land men backen är mjuk eftersom det är blött och vi står dessutom i ett mindre uppförslut.

Grovt mönster med grymt grepp

Vi trycker in fyrhjulsdrift och smyger igång, det raffsar i backen och den lilla och ack så smidiga hjulingen visar sig verkligen vara stark som en björn, kraften från MK ll SOHC motorn på 686cc känns när ekipaget dras upp ur sjön! När det är blött som denna gång har vi nog mycket att tacka de rediga 27″ zilla maxxis däcken. De har ett ordentligt mönster som ger ett otroligt bra grepp, och inte bara funktionella även riktigt snygga med 14″ aluminiumfälgarna.

Redo för mer

Och hur gick det med fisket då kanske nån av er undrar? Jodå, det blev byxad abborfile till middag dagen därpå och gädda till katterna, en lyckad kväll på alla sätt och vis. Att dra upp en båt ur en görig inlandssjö var inga problem för Grizzlyn, den har ju trots allt en lastkapacitet på 140 kg samt dragförmåga på 600kg så låt inte dess storlek lura dig, denna maskin är både smidig och stark! Men på en gård finns det även mycket jobb som kan underlättas med en hjälpande hand av våran Yamaha Grizzly 700 SE så följ med i sommar och se var vi tar oss an härnäst!

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen