Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT GENIUS 950 – NY ERA FÖR SLEDTRAX

Många skoterentusiaster kliver över på något annat motordrivet fordon när den snöklädda marken istället grönskar i solskenet, även vi på Sledtrax!  Men nytt för denna sommar är att vi även kommer att fylla den med äventyr i skog, mark och fjäll på två hjul, utan motor! Vi knäpper på oss cykelhjälmen och drar ut på äventyr med Scott genius 950.

Mångsysslarna från Schweiz

Med oss i sommar kommer vi bland annat att ha denna mångsidiga cykel från Scott. Genius 950 är namnet och den går under kategorin trail. Med alla sina funktioner och finesser skvallrar den dock om att detta är en cykel som är upplagd för det mesta.  Cykeln i fråga är alltså från det välrenommerade märket Scott från Schweiz. De inom skotervärlden kanske mest förknippar Scott med kläder och personlig utrustning men de är väldigt stora inom flera områden där cykel är ett av dem.

Funktioner och finesser 

De har många olika typer av cyklar i sortimentet som ska passa allt från snabba landsvägsrace till tuff downhillåkning. I serien Genius finns ett flertalet cyklar och just denna som kommer vara med oss i sommar har key features såsom aluminiumram, shimano bromsskivor, maxxis däck, syncros dropper post samt 29″ fälgar som även dem kommer från syncros.

Något extra häftigt som vi hittar på denna hoj är Marzocchi Z2 Air 150mm framgaffel samt X-fusion Nude bakdämparen med TwinLoc. Just detta är garanterat något ni kommer få höra mer om framöver när vi fått testa på TwinLoc funktionen ordentligt. Det är något vi tror att vi kommer ha stor användning av eftersom cykeln kommer användas i olika terränger och lutningar. I nuläget kan vi i alla fall kort sagt säga att med TwinLoc kan du effektivt kontrollera hela ramen, gaffeln och stötdämparen genom att trycka på reglaget på styret som i sin tur gör dämpningen styvare eller mjukare.

Bara att börja trampa 

Tanken är att denna cykel ska få följa med på många olika äventyr, förhoppningsvis  mestadels i solsken och med glada miner men vi känner ju den svenska sommaren så vi får nog räkna med att prova på egenskaperna på blöt lerig mark också. Vi har mycket skog och vacker natur här i Västerbotten så det kommer bli ett välkänt ställe för denna Scott Genius 950.

Men för att få hårdtesta denna mångsidiga cykel är planerna att även cykla downhill för att få testa på lite tuffare tag och se vad denna cykel kan leverera. Att fjällvandra är även det en riktig härlig naturupplevelse och jag kan tänka mig att det blir än roligare på två hjul, därför hoppas vi även på att hinna med att ta ut cykeln på fjället för att njuta av de vackra vyerna och samtidigt få lite action på stigarna. Inget att vänta på, nu åker vi!

Läs mer hos Scott Sports

Försäkra din cykel via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen