Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT PATRON ERIDE 900 – SOMMARENS NYA ÄVENTYR ÄR ETT FAKTUM

SCOTT Patron eRide 900 är ett av de senaste tillskotten från SCOTTs imponerande e-ride serie. Med en iögonfallande konstruktion, innovativ design och avancerade teknik har denna cykel snabbt fångat uppmärksamheten hos både erfarna mountainbike-entusiaster och nybörjare. Vi på Sledtrax har förmånen att få långtesta denna Patron under sommaren och det är nu dags att dela med oss av en första rapport!

Foto: Niklas Sundin

Ett innovativt tillskott till SCOTT´s eRide serie:

SCOTT Patron eRide 900 är verkligen en fräck cykel. Dess robusta ram och moderna estetik ger en känsla av kvalitet och prestanda redan vid första anblicken. Med en kraftfull motor från Bosch och ett högkvalitativt batteri på hela 750 wh är cykeln konstruerad för att ta sig an utmanande terräng och aktiv cykling under flera timmar. Tillsammans med ett påkostat fjädringssystem från Fox med hela 160mm fjädringsväg både fram och bak ihop med en välbalanserade geometri i ramkonstruktionen är undertecknads första intryck att SCOTT Patron eRide 900 ger en bekväm och smidig upplevelse trots min ringa erfarenhet kring trail cykling. Oavsett när jag navigerar mig över steniga stigar eller susar nerför branta backar, är känslan kontroll och stabilitet.

Foto: Niklas Sundin

Cykeln är utrustad med en Shimano XT 12 låda med lätt lågväxel och trög högstaväxel vilket ger en stor valmöjlighet att ändra utifrån terräng och lutning där man ska cykla. Det i kombination av olika körlägen på elmotorn gör det både bekvämt och enkelt att välja hur pass jobbigt cyklingen ska bli och hur trött man ska vara efter några timmar på cykeln. E-mtb läget har blivit en favorit hos undertecknad då den är programmerad för att ändra styrka på motorns kraft utifrån växel, lutning och motstånd vilket är väldigt smidigt.

Foto: Niklas Sundin

Potenta bromsar då man vill få stopp:

Med sina fyra kolvar erbjuder Shimano XT 4 piston disc brakes en stark bromskraft och jämn fördelning av trycket över bromsskivan. Det upplevs av undertecknad som en omedelbar och pålitlig inbromsning. Vilket är avgörande i mitt fall för att kunna hantera de branta nedförsbackarna och tekniska stigarna med precision och självförtroende likt den nybörjare man är.

Foto: Niklas Sundin

En känsla av frihet och spänning på lederna

Trailcykling är något som verkligen ger en känsla av frihet och spänning. Med SCOTT Patron eRide 900 blir upplevelsen både kul och mindre ansträngande. Att ta sig ut på en trailcykeltur ger en oslagbar frihetskänsla likt när vi på vintern står på en fjälltopp med en snöskoter. Man är som ett med naturen och att färdas på något utan en högljud motor sätter pricken på i! Med vinden i håret och naturen som din spelplan blir varje kurva och varje hinder en spännande utmaning som ger adrenalinkickar och en känsla av att vara helt närvarande i stunden. Det är en möjlighet att komma i kontakt med naturen och uppleva dess skönhet på nära håll. Något vi på Sledtrax alltid älskat!

Foto: Niklas Sundin

Avslutningsvis

SCOTT Patron eRide 900 Bike är utan tvekan en imponerande cykel som erbjuder en slående prestanda. Undertecknad är mycket imponerad och ser redan fram emot nästa äventyr på två hjul. Ge dig själv möjligheten att uppleva trailcyklingens rus och njutningen av att vara ute i naturen med SCOTT Patron eRide 900.

Gillar ni kläderna i artikeln, titta in SCOTT

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Scott handlare:

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen