Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO RXP-X RS APEX 300 – F1 PÅ VATTEN?

Det stod klart ganska tidigt vid förra årets presentation av Sea-doo´s nyheter inför 2023 att den nya RXP´n skulle vara något extra. På de första bilderna och filmerna kunde man se formel ett stjärnan Daniel Riccardo köra den nya 300 hästars RXP´n som även fått en hel del kolfiberdetaljer som vi inte sett tidigare på en vattenskoter. Låt oss ta en sväng genom nyheterna på en av de absolut vassaste vattenskotrarna på marknaden just nu!

Läcker design på Sea-doo RXP-X RS APEX:

Det är svårt att kolla bort när man fått ögonen på Sea-doo RXP-X RS Apex 300 när man väl har chansen att se den på nära håll. Det är en mörkgråmetallic skapelse med metallicgröna inslag samt kolfiber som ger denna maskin ett väldigt rått utseende. Det är ju trots allt inte någon instegsmodell utan en överladdad värsting med hela 300 hästkrafter. Och när prislappen överstiger en tusenlapp per hästkraft kanske man funderar på vad som gör denna vattenskoter så unik?

Vad är nytt?

Om man jämför denna RXP som har tillägget Apex så är det ändå en hel del skillnader även om grunden är densamma. Men här får man läckra metalliclacker, specialdesignade skumgummiunderlag, färgmatchade handtag och säte med andra sömmar, kolfiberhuv samt backspeglar och slutligen ett kapell med Apex design. Det är de stora skillnaderna men sen har man även en hel del utrustning som standard också som den 100w kraftfulla ljudanläggningen. Här kan vi intyga att den blivit betydligt bättre än första generationen och man hör musiken utan problem och med bra tryck i basen! En del kan tycka det är onödigt men det är riktigt trevligt med lite musik när man är ute och glider i lite lägre hastigheter.

Inbyggda funktioner

BRP har även valt att utrusta denna Sea-doo med sin breda LCD display där vi kan se all möjlig information. Men man har även möjlighet att koppla in sin telefon med USB kabel, det är dock något som vi helst hade sett varit trådlöst. Men med kabeln i har man laddning och med en BRP go app i luren så kan man se kartor direkt i vattenskoterns display. Det är något som vi uppskattade väldigt mycket när man körde i Luleås skärgård men eftersom vi bara körde med denna maskin över en helg så betalade vi inget extra för sjökartan som finns tillgänglig. Men har man en maskin med denna display så skulle vi varmt rekommendera att man köper till sjökartan för en ännu bättre upplevelse till havs!

Är Sea-doo RXP-X RS APEX snabb nog?

Men är Apex värdig den reklam man gjort med Formel 1 stjärnor? Ja, maskinen här är förmodligen bland det häftigaste du kan köra till havs, accelerationen samt greppet i svängarna är nog svårt att uppleva i många andra fordon. Det hade verkligen varit intressant att se vilka g-krafter man kommer upp i jämfört med en Formel 1 bil. Vi skulle kunna gissa på att det kanske till och med är högre g-krafter i RXP´n än i en kurva med en F1 bil men det är en vild gissning. Det som dock inte är en gissning utan ett konstaterande efter testkörningen är att det här är rätt maskin för den som vill uppleva mycket adrenalin. Men även acceleration, toppfart och blixtsnabb kurvtagning.

Vad ska man säga om prislappen som ligger i de norra breddgraderna? Ja, det kostar att ligga på topp och det är verkligen något man gör i vattenskotervärlden med denna maskin. Vi är otroligt imponerade över prestandan och kan varmt rekommendera en provtur på en Sea-doo RXP-X RS APEX 300.

Läs några Sledtrax Testar

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Kontakta din lokala Sea-Doo handlare:

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen