Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA JETBLASTER – PREMIÄR MED BUS OCH LEK!

Den maskin vi var nyfiken på redan förra sommaren har anlänt och står i garaget och väntar på att bli sjösatt. Förväntningarna har hunnit byggas upp under våren och vi vill nu börja få lite klarhet i våra frågetecken om Yamaha Jetblaster. Hur är köregenskaperna på denna busigare modell? Värmen är på besök i norr och premiärturen ska avklaras, flytväst sätts på och leendet likaså. En sak är säker, det kommer bli en blöt sommar!

Den första uppstarten

Tikivagnen backas ner i vattnet och motorn startas upp för första gången, likt Yamahas övriga motorer går TR-1´n tyst på tomgång med väldigt lite vibrationer. Vi glider ut på djupare vatten innan vi börjar köra, vid ett första gaspådrag reflekterar vi över hur rapp maskinen känns. Det är verkligen bra gassvar i TR-1 HO motorn och den låter faktiskt ganska arg trots sina blyga 110 hästar.

Som namnet lyder är detta en HO modell av den välbeprövade TR-1 motorn som har 10 pollar mer än sin föregångare. Nu förväntar vi oss att detta rappa gassvar kommer bli till och med snäppet vassare då motorn fortfarande är helt rå.

Siktet inställt på en sandstrand! 

Vi följer farleden ut mot havet till en strand som var avsedd för dagens aktiviteter. Jetblaster´n känns förhållandevis stabil med tanke på att det är en mindre vattenskoter som är avsedd för mycket bus och lek. Den planar lätt och de vågor vi stöter på är inga problem utan sväljs fint av skrovet. Höjden på fören justeras smidigt med hjälp av knapparna vid vänster handtag som styr det elektriska trimet, denna funktionen kommer även till användning då det blir dags för mer bus. Under transport känns det att maskinen inte är lika kort som en del modeller de konkurrerande märkena har i samma kategori.

Är den busig då?

Väl framme vid stranden tas ryggsäcken av och det har blivit dags att ta Yamaha Jetblaster på en första bussväng. Det vi justerar upp nosen med hjälp av det elektriska trimmet och börjar provocera maskinen, det är galet roligt att göra små hopp och res med Jetblaster´n i det läget.

Vi ställer om trimmet för att få bättre fäste, den känns otrolig kvick i styrningen och du kan i stort sett vända på en 5-öring om du skulle vilja. Våra första timmar med denna maskin blir full av bus och lek, svaret på frågan om den är busig då?? JAAA, det är den!

Intrycken efter en dag.

Nöjda efter en hel dag ute åker vi tillbaka mot trailern för att lasta, vi har fått många positiva  intryck under dagen och ser verkligen fram emot att få fortsätta sätta vår Yamaha Jetblaster på prov. I kommande reportage ska vi involvera familjen och ta med dem ut på äventyr, då kommer vi testa åka flera personer på Jetblaster´n samt dra soffa bakom den. Det är något som är mer än efterlängtat av de minsta då sommarlovet äntligen är här! Se till att inte bomma våra övriga reportage i sommar då vi nu även har cyklar med i testflottan!

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen