Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO SPARK TRIXX EXTRAUTRUSTNING

Precis som med BRP´s övriga fordon finns det en uppsjö av Spark Trixx extrautrustning också. Vi har testat några produkter som både underlättar vardagen till sjöss och även det som kan ge lite guldkant i tillvaron ute på vattenskotern. Vi har dessutom gett vår vattenskoter ett unikt utseende med hjälp av gänget på Swetown.

Som Sea-doo Spark Trixx levereras i grundutförande har vi endast ett litet fack bakom styret där tex en mobiltelefon eller glasögon ryms. Därför har vi kikat in på vad som finns i tillbehörskatalogen när det kommer till förvaring. Här hittar vi en låda som kan monteras i fronten, och nu får vi hela 28 liters förvaring.

Dock är den ej vattentät och har man känsliga prylar bör man förvara dom i en vattentät påse eller liknande. Designen på lådan får 10 av 10 poäng då den smälter in bra med maskinens design och man tänker inte på att den sitter monterad.

Spark Trixx extrautrustning

Nytt för i år på tillbehörssidan är en portabel högtalare som man kan klicka fast framför styret med ett tillhörande fäste. Det är riktigt bra ljud i högtalaren med sina 50w och den är uppladdningsbar vilket ger ungefär 24 timmars speltid. Men det bästa med att den är uppladdningsbar är att den blir portabel och man kan ta med sig högtalaren på stranden.
En riktigt bra ljudanläggning som både flyter och är vattentät, det ända vi kan tycka är lite negativt är den väl tilltagna prislappen på dryga 7000kr.

En vattenskoter är svår att köra på land och därför får man kika på vilka alternativ som finns för att frakta maskinen. Vi har kikat på lite olika vagnar och kom fram till att BRPs egna klick and go vagn kunde vara bästa alternativet. Främst för att den är väldigt användarvänlig där man lätt lastar på och av utan spännband.

Vattenskotern säkras genom en bygel som fälls ner på skrovet längst bak, och där fram skjuts fronten in under en gummibeklädd bygel. Det kan knappast bli enklare och vi hoppas att de större vattenskotrarna kommer att få tillgång till lika smarta vagnar.

När vattenskotern väl är lastad och det är dags för färd mot nya destinationer kan det vara fint med ett skydd om man åker efter skitiga vägar. Här har vi valt ett kapell från BRP som är formsytt efter Sparken för bästa passform.

Vid dynan har man en dragkedja som gör det möjligt att tanka med kapellet på. Det finns även två mindre öppningar med dragkedja för att kunna surra fast vattenskotern vid en brygga utan att ta av kapellet. En bra investering för ett praktiskt skydd som är enkelt att montera.

Läs mer om SEA-DOO

Läs mer om PRODUKTERNA

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen