Kontakta oss

Sledtrax testar

SLEDTRAX TESTAR BONNET VÄGSLADD

Idag kan man i vissa fall ersätta en traktors egenskaper med en ATV eller UTV för att klara gårdssysslorna. Vi har testat Bonnet vägsladd med elektrisk justering från förarplatsen och frågan vi ställde oss var hur denna skulle fungera samt om man klarar det tunga arbetet med att sladda en grusväg utan traktor. Nu kikar vi närmare på värsting modellen från Bonnet.

Hur är den byggd?

Vägsladden från Bonnet känns rejäl när vi packar upp den för att börja monteringen, både rivstålen samt hyvelstålet är gjorda i kraftigt gods vilket även känns på vikten. Vi följer monteringsanvisningarna som är enkla att förstå och det tar kanske 30 minuter att montera sladden. Det som gör denna unik är att det följer med eldrivna motorer för att kunna justera höjden på bakhjulen samt på dragstången.

Kablarna göms i balkarna där de både blir skyddade och dolda, när sladden väl är monterad ger den ett proffsigt intryck. Hela sladden är självklart galvaniserad för att motstå rostangrepp och att kunna användas i en tuff miljö utomhus.

För att få spänning i elsystemet följer det med kablar för att kunna kopplas till ett batteri på ATV/UTV-fordonet, här har vi dock gjort en liten annan lösning. Vi har valt att montera en vanlig 7-polig släpvagnskontakt då de flesta fordon idag har dessa uttag. Nu kan man snabbt koppla sladden till olika fordon och enkelt använda släpvagnskontakten för att få spänning. De tre elmotorerna kan nu styras individuellt från förarplatsen med den medföljande kontrollen, och nu har man riktigt bra inställningsmöjligheter.

Med bakhjulen kan man justera bomberingen av grusvägen då man oftast vill att vägen skall vara som högst i mitten för vattenavrinningen. Och med den främre justeringen av dragstången justerar man hur djupt man vill hyvla i gruset. Det fungerar väldigt bra och det kan knappast bli enklare att göra dessa justeringar som sköts från förarplatsen.

Det finns även möjlighet att lasta på mer vikt på den fastsvetsade ramen, dock har vi inte känt behovet av mer vikt under våra körningar då vi har kunnat hyvla mer än tillräckligt djupt ändå. Kanske kan det vara aktuellt på en riktigt hård yta men inte om man har grus att jobba med.

När vi testat denna vägsladd har vi inte känt att det är något den brister på utan både enkelheten till justeringar samt resultatet av sladdningen är riktigt bra. Något dyrare än de enklare vägskrapor som finns men samtidigt får man ett bättre resultat, perfekt för den mindre vägföreningen eller för den som vill hålla sina grusvägar i bra skick.

Läs fler TESTER

Läs mer om BONNET VÄGSLADD

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen