Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO SPARK TRIXX – JUNGFRUTUR

Maj månad började kallare än väntat och tankarna låg länge kvar på snöskoter, men på några få dygn vände det och både värmen och ivern efter att testa vår Sea-doo spark Trixx 3-up kom som ett brev på posten. Med den välbeprövade 900 ACE motorn och med ett av marknadens smidigaste skrov kan det inte bli annat än roligt, häng med för Sledtrax första intryck av detta busfrö!

SEA-DOO SPARK TRIXX

Redan under början av veckan såg vi att tempen började stiga och helgen verkade erbjuda ett bästa tänkbara förhållanden för att göra de första timmarna på våran Trixx. Fredag kväll när allt var packat hade undertecknad lite svårt att komma ner i varv, telefonen gick varm med olika youtube-klipp där man lekte med trixxen. Väl på plats lördagsmorgon backas vagnen mot vattnet för att lastas av, till min förvåning känns vattnet betydligt varmare än väntat när vi går ut med maskinen. Man ska ha med i åtankte att inte starta vattenskotern på för grunt vatten, det kan skada maskinen om det dras upp sand eller sten och även sjöbotten.

Vi smyger oss ut och låter motorn bli varm innan vi börjar gasa på lite mer, till en början känns maskinen oväntat tam tills polletten trillar ner. Genom att hålla in knappen på mätaren tills det blippar till och sedan trycka ytterligare en gång aktiverar man sportmode. Det här gör att Trixxen får en helt annan karaktär och känns betydligt rappare när du rör gasen. Nu blev maskinen riktigt rolig och med hjälp av VTS går det att göra busiga och lekfulla manövrar. Trixxen har till skillnad mot för vanliga sparken en ställbar VTS, det innebär att med två knappar på styret kan du ändra vattenjettens vinkel upp eller ner. Det här gör att du som förare snabbt kan ändra maskinens karaktär.

Med jetten riktad uppåt går det att köra med nosen riktigt högt och det känns nästan som att man gör en wheelie med Trixxen. Vinklar du VTS`n ner får du helt motsatt effekt då nosen ligger lågt, här kan man även provocera och få en sladdande känsla. Nu har vi bara hunnit köra några timmar med maskinen och förväntar oss att dessa konster kommer utvecklas mer längre fram i sommar då vi blivit mer kompis med vår sommarpartner. 

Det går inte alltid som man tänker och vi har redan provat ligga upp och ner med vår partner. Här har BRP tänkt till då det finns anvisningar på vilket håll maskinen ska sättas på rätt köl igen för att inte få in vatten på oönskade ställen, det var dessutom relativt enkelt att vända maskinen i vattnet.

Innan dagen avslutades var det läge att testa dra de tålmodiga barnen som suttit som tända ljus och väntan på deras tur, glädjetjuten avlöste varandra högre än på Gröna lund och undertecknad är övertygad om att det är en galet rolig sommar som väntar!

Se vårt test med SPARK

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN          

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen