Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA VX CRUISER HO HITTAR ÄNTLIGEN HEM!

Det är knappast någon som inte har påverkats av Covid-19 och det gäller även bland powersport tillverkarna. Stängda fabriker, brist på halvledare, containrar i fel kontinenter, rekordstor efterfrågan och ett av världens största fraktfartyg som kör fast i Suez kanalen… Vi kan helt klart konstatera att leverantörerna har haft ett väldigt tufft år bakom sig och trots det fick vi ett samtal från Yamahacenter i Luleå som meddelar att vår testmaskin kommit lagom till sommaren. En Yamaha VX Cruiser HO är en spännande nyhet för året som har fått komma hem till Sledtrax familjen.

JOEL & ANDRÈ

På Hed´s Yamahacenter i Luleå är det minst sagt välfyllt med offroadfordon för alla säsonger och underlag, det finns även ett stort sortiment av personlig utrustning, vattenleksaker och reservdelar som gör att man kan få ut mer nytta och nöje oavsett fordon. Men just denna dag är det fokus på en vattenskoter som är ny för året och väl inne i butiken fick vi syn på en knallgul maskin med diskret fast sportig grafik längs sidorna. Är det verkligen en Cruiser som ser så otroligt raceinspirerad och läcker ut, japp vi har sett rätt maskin och vi får en bra känsla direkt!

YAMAHA VX CRUISER HO

Väl på plats med vattenskotern inom räckhåll där man har möjlighet att klämma och känna på grejerna fick vi en bra genomgång av Joel på funktioner och serviceprogram mm. Den digitala displayen sköts helt och hållet med knappar och har ingen touchfunktion som vissa modeller har och det finns en likadan knappsats som man styr de trådlösa Bluetooth högtalarna med. Den fyrcylindriga motorn på 1,8 l ska servas redan efter tio timmar vilket inte är så lång tid om man jämför med andra på marknaden. Men servicen som ska göras är bara olja och filterbyte vilket ändå känns riktigt skönt då motorn blir tvättad invändigt från eventuella avlagringar och smuts då allt är nytt. Vi känner i alla fall att man bör kunna vara trygg med att veta att motorn får fräsch olja och förhoppningsvis ett långt liv med förbättrad driftsäkerhet.

YAMAHA VX CRUISER HO

Vi fick också med oss lite praktiska tillbehör som vi ska testa under sommaren och vi ska även testa några vattenleksaker bakom. Just bogseringen känns inte som något problem med den på pappret vridstarka motorn med en effekt på 180 hästkrafter. Cruiser modellerna har mångsidighet i åtanke vilket vi även ser på HO maskinen som är tresitsig, gott om förvaringsmöjligheter, stereo och möjligheter till vattensport. Därför ska det bli riktigt intressant att se om det är en sådan multitalang som det verkar på papperet.

I nästa långtestrapport kommer vi att lägga dom första timmarna på YAMAHA VX CRUISER HO där vi verkligen får chansen att börja lära känna denna nyhet på djupet, förhoppningsvis inte på djupet av sjön utan på vattenytan, ja ni fattar… Vi har i alla fall en spännande sommar framför oss som ni inte får missa! Vi vill passa på att tacka Fredrik, Joel och Daniel på Hed´s Yamaha Center i Luleå för hjälpen vid leveransen av denna testmaskin.

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Se vårt test av YAMAHA FX SVHO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen