Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO SPARK TRIXX – UTRUSTAS

Sommaren har börjat på bästa tänkbara sätt och vi har hunnit få massa roliga dagar med vår Sea-doo Spark Trixx 3-up. Maskinen är verkligen redo för bus direkt ur kartongen och ser bra ut, vi har även valt att rusta Trixxen med några delar av det stora tillbehörsutbudet som Sea-doo har att erbjuda. Nu mer är även Sparken redo för en natt på dansgolvet med ny kostym från Swetown. Häng med när tillbehören monteras på årets Trixx!

När vi gjorde klart affären med Ingemar på Lindroths passade vi även på att gå igenom tillbehör och ta input av honom om vad som skulle passa till vår långtestare, en beställning gjordes och några veckor senare skulle paketet dyka upp. Dagarna innan Sea-doo delarna anlänt hade vi fått ett annat paket, nämligen vår nya outfit från Swetown

Undertecknad har börjat fatta stort tycke för att sätta dekalkitt på maskinerna då det ger en egen prägel på dem, att klistra snöskotrar har jag gjort tidigare men aldrig på en vattenskoter. Det skulle visa sig vara en smidigare uppgift då det inte är lika mycket vinklar på plasten utan mer svepande linjer, efter en kväll hade Trixxen fått sig en ny kostym.

Ska man åka ut på tur och vill ha med sig lite packning kan vi rekommendera att montera på Sea-doo`s förvaringslådan fram på maskinen, den täcker igen hålrummet fram och rymmer 28l. Monteringen är smidig och det finns dräneringshål i botten så den inte blir full i vatten.

Som ni läst i förra artikeln händer det att man till och från hamnar i vattnet när man leker, då kan det vara lite svårt att på smidigt sätt ta sig upp. BRP har ett smart steg som man monterar bak på maskinen, allt är förberett och när steget är på plats skruvas det fast i de 2 skruvhålen som är förberedda. Det här gör verkligen stor skillnad och man slipper känna sig som en säl som ska borda en båt!

Man kan inte vara nog förbered när man ska ut på sjön, här har Sea-doo tänk till och gjort ett Safety kit som kan köpas för en billig peng. Det är kanske inget MacGyver kit men du hittar en del viktiga saker i det. 15 m flytlina för att kunna bogserad eller bli bogserad, ett öskar en visselpipa och en vattentät ficklampa. Den här tuben får sedan plats i facket under mittkonsolen, på så sätt har du alltid med den om behovet skulle finnas på ett eller annat sätt.

Förutom ovan nämnda delar har vi tagit hjälp av grabbarna på Lindroths Motor för att montera en ny kabelhärva, den krävs när du ska byta ut ordinarie nödstopp till en som har D.E.S.S och är kopplad till din maskin. I samma veva monterades även ett 12v uttag i det lilla facket under mätaren, där ryms de flesta telefoner och kan laddas under dagen. Nu känner vi att vår Sea-Doo Spark Trixx 3-up är redo för en lång och rolig sommar, vi har redan hunnit köra massor under den gula lampan och snart kommer en delrapport ut om detta busfrö.

Försäkra din vattenskoter via Svedea

Se vårt test med SPARK

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN          

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen