Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO SPARK TRIXX – SLUTRAPPORT!

Sommaren har varit en av de bästa i mannaminne, förutom ett fantastiskt väder har även hoppet om ett vanligt liv efter pandemin vuxit allt starkare. Det kunde knappast vara mer passande att ha en vattenskoter än den här sommaren och det har minst sagt tryckts ut mycket vatten genom Trixxens jetaggregat. Mungiporna har varit i högläge hos både stora och små då både ring och soffa har kontinuerligt varit kopplad bakom SEA-DOO SPRAK TRIXX. Nu är det dags att ge en slutsummering efter en denna grymma sommar.

Branschen lider fortfarande av sviter från en pågående pandemi och leveranser har varit en utmaning för alla, till vår fördel var Trixxen en av de modeller som faktiskt gick att köpa i början av sommaren och en solig dag i maj gick vi in för att göra vår affär på Lindroths Motorcenter i Luleå. Från första stund fattade undertecknad tycke för maskinen, med tillhörande Click N Go vagn var känslan slående, sommaren var nu räddad.

Att busa med:

De första svängarna gjordes i en insjö och vattnet var betydlig varmare än vad som var väntat, detta genererade i att den första kördagen blev både lång och rolig. Det dröjer en stund innan man blir bekant med maskinen, den ger ett väldigt lekfullt intryck och till en början är det galet roligt att bara träna på att köra med nosen upp i det blå. Tack vare att du kan ställa jetstrålen väldigt mycket på den här modellen kan du på en par sekunder helt ändra karaktär. Det kan nog vara den egenskapen som jag har uppskattat mest om under den här sommaren, vill du ta en tajt kurva med nosen nere så kan man snabbt ställa in det. 900 ace motorn med sina 90hk är skottsäker och kör du med sportmode känns maskinen pigg, den ger helt klart mycket glädje per hästkraft.

Som familjemaskin då?

 Årets Trixxs har verkligen använts av familjen för både lek och utflykter, det har dragits olika vattenleksaker dagarna långa och det fungerar riktigt bra. Det som kan hända om man har mer vikt bakom sig i exempelvis en soffan är att den börjar kränga vid tajt kurvtagning, det är samma känsla om man har en vuxen person på vattenskidor bakom som åker aggressivt. Det här blir dock inte lika kännbart när man har mindre vikt bakom maskinen. Till de här aktiviteter klara 900ace motorn uppgiften bra och det är absolut inga problem att dra upp tex vattenskidor eller wakeboard bakom trixen.

De dagar vi varit ut på tur har 2 vuxna och 1 barn åkt på maskinen, de har funkat men vi skulle inte rekommendera att åka så om det går större vågor då sparken är en mindre och lättare modell. Ska man åka i större sjö skulle vi nog titta på någon av Sea-doo`s större modeller som är mer anpassad för ändamålet. På vår trixx har vi monterat på Sea-doo´s förvaringsfacket fram på skotern och det har kommit väl till pass då man får med sig det viktigaste för en dag ute på sjön. Till det har vi kompletterat med en dry bag för fika och kläder ska hålla sig torrt.

I det stora hela är vi grymt nöjd med årets Sea-doo spark trixx 3-up, det är en underhållande och prisvärd maskinen som är lätt att köra. För en som inte är van att sjösätta är det en fröjd med Click N Go vagnen, otroligt lättdragen och fin att arbeta med. Ekonomin på denna maskin är dessutom väldigt överkomlig både då det gäller bränsleförbrukning och försäkring. Nu har den här modellen funnits i några år och uppenbart tagit marknaden med storm, vi hoppas verkligen på nya uppdateringar till 2022 modell som vi får vara med och utvärdera då denna har varit en fullträff!

Se vår review av Sea-doo TRIXX

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Försäkra din vattenskoter via Svedea

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen