Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO WAKE 170 – VATTENLEK FÖR HELA SLANTEN

23 grader i den spegelblanka insjön, en strålande sol som värmer och en Sea-doo Wake som står redo för äventyr. Vilket recept för en heldag med vattenlek. Häng med när vi i detta reportage ska gå igenom varför Sea-doo Wake 170 är en sådan optimal maskin för vattensport.

Det finns många anledningar till att Sea-doo Wake modellerna blivit omåttligt populära alternativ för vattensport. Vad som gör Sea-doo Wake till en riktigt optimal maskin vid vattensport är hållare för en wakeboard på sidan om vattenskotern, monteras enkelt med ett klick och därefter kan man spänna fast sin wakeboard vilket gör det enkelt att transportera brädan ut på vattnet. Baktill på den rymliga bryggan på Sea-doo´n finns även en teleskopisk Wake pole som monteras på någon minut. Dragstången gör att man får en bättre riktning på linan vid wakebordåkning och det blir på så sätt lättare att komma upp ur vattnet. Dragstången har även ett fäste med två handtag så medpassageraren kan hålla koll på den som tolkar wakeboard bakom. Det finns även ett inprogrammerat läge kallat ”wake” i maskin där du kan ställa in fart och acceleration för att göra det så enkelt som möjligt för den som ska tolka wakeboard bakom att komma upp. Slut med funktioner och teori. Nu går vi till det praktiska, dags att bli blöt och testa åka wakeboard bakom Sea-doo`n.

André är först ut, medans han spänner bindningen monterar Anna dragstången, fäster linan och puttrar ut mot djupare vatten och start. Undertecknad står med kameran i högsta hugg på säker mark. André ska  snart utmana ödet med risk för en och annan kallsup. Linan spänds, André ger tummen upp och iväg de bär. Wake mode läget är inställt och maskin accelererar upp i lagom takt och cruisar sedan vidare på i ca 20 knop.

André som inte åkt på över ett år svänger fram och tillbaka på den spegelblanka sjön bakom vattenskotern, stabilt och imponerande, ekipaget swishar förbi utanför bryggan ett par gånger och undertecknad fångar segmentet bakom linsen. Efter några minuter och med mjölksyra i benen släpper André taget och glider in mot bryggan.

Nu är det istället dags att testa den 3 sitsiga soffan O´brian bakom maskin, denna gång i ombytta roller André på Sea-doo´n och Anna i soffan. Här går det fort, väldigt fort och Anna får sin livs åktur. När vi under snart två timmar kört både wakeboard och soffa bakom maskin kan vi konstatera att det endast gått 2 ”pluppar” från bensinmätaren vilket är ett stort plus i kanten. Den trecylindriga Ace motorn på 1600 CC inte är alltför törstig vilket gör bränsleekonomin bra. En maskin man både har råd att köpa och att äga tänker undertecknad.

Sammanfattningsvis får vi en heldag med massvis av skratt bus och lek. Sea-doo Wake 170 står därmed upp för sitt namn och behåller tronplatsen när det kommer till vattensport. I nästa episode är det dags för årets slutsummering av Sea-doo Wake 170. Något ni inte vill missa.

Se vårt test av SEA-DOO WAKE

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen