Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO WAKE 170 – SLUTRAPPORT

Sommaren går mot sitt slut och under 4 månader har vi fått testa vår sommar raket Sea-doo Wake 170. Frågan vi ställer oss, har Sea-doo wake levt upp till våra högt ställda förväntningar? Vad kan förbättras med Sea-doo Wake? Och vad har fungerat riktigt bra med maskin? Det är nu dags att bena ut alla sommarens turer och ge ett slutgiltigt betyg. Häng med!!

Sommaren började tidigt för oss, redan i maj i och med leveransen av vår sommarleksak Sea-doo Wake 170. Storsjön var vid denna tidpunkt alldeles för grund, alltså lågvatten för att sjösätta maskinen så tjurandes nog fick vi parkera vår kompis i garaget någon vecka och vänta tills  snösmältningen och vårfloden till fjälls fyllt upp Storsjön till lagom nivå.

Den första jungfruturen är alltid något speciellt. Dels har undertecknad höga förväntningar men likaså är man exalterad och spänd på hur maskin ska vara att köra och uppleva.  En dag i början på juni fick polytech skrovet för första gången möta Storsjöns mörka vatten. Ivrig som undertecknad är klämdes tummen in mot styret nästan omgående och besvikelsen vart stor då mitt första intryck var att den gick alldeles för slött. Detta var tills jag insåg att Eco-mode var inkopplat. Varvandess på 5400 går det inte snabbare än 55kmh. Några knapptryckningar senare och med sportläge inkopplad byttes besvikelsen ut mot glädjetjut. Här gäller det att hålla i sig och med ett sylvasst skrov och g-kraft i kurvorna kom jag och min Sea-doo Wake tämligen överens omgående.

Vid nästa tur var det dags för utflykt till en ö i Storsjön, något som maskin duger alldeles utmärkt till, fast Wakemodellen är byggd för vattensport, fungerar maskinen lika bra att ta med familjen eller varför inte ett par vänner som i detta fall. En heldag spenderades med massvis av bad, god mat och körning under den gassande solen. Något som slår mig när jag tänker tillbaka är soppaförbrukningen som legat betydligt lägre än de tidigare åren, har dock kört maskiner med kompressor då men ändå. 1630 ACE motorn är en potent motor som levererar tillräckligt med kraft, både för vattensport och familjeturer och med en bränsleekonomi som inte gör din plånbok tom. Det olika körlägen gör att du kan anpassa maskin utefter hur man vill köra allt från bus, lek och vattensport till touring och utflykter.

Vi har även under sommaren haft ett flertal kvällar med kompishäng och wakeboard. Att ställa in wakemode på skotern knappas in på några sekunder och gör det enkelt för din kompis som åker bräda bakom att komma upp ur vattnet. Även dragstången som monteras på någon minut gör att wake 170 blir en komplett kamrat för vattensport. Imponerande!

Vi har även hunnit med ett test på Sea-doo Wake 170 där vi går igenom det mesta av skotern och dess funktioner. Vi kan summera detta långtest från Sea-doo genom att säga att man får väldigt mycket vattenskoter för pengarna. Bra bränsleekonomi och smarta körlägen gör Sea-doo wake 170 mångsidig. En förbättringspotential jag önskar Sea-doo haft på maskin är en touch display, en bättre förvaringslösning som man har på storebror Sea-doo Wake Pro 230 modellen och ett högtalarsystem som ingår i grundpriset. Utöver det så har Wake 170 presterat på topp och gett mig många smiles per miles. Vilket sammantaget gör att denna vattenskoter är något vi på Sledtrax starkt kan rekommendera.

Se vårt test av SEA-DOO WAKE

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen