Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO WAKE 170 – ANSLUTER TILL TESTFLOTTAN

Sea-Doo har de sista åren tagit fram massvis med vattenskotrar för olika användningsområden, allt från bus&lek, till fiske och vattensport. I år har vi fått tag på en av Sea-doo´s storsäljare och även en lillebror till den Sea-doo vi långtestade under föregående året. Det är äntligen dags att slå över till sommar och denna gång tillsammans med Sea-doo wake 170.

Efterfrågan styr tillgång och till denna sommar är det väldigt svårt att få tag på maskiner i spåret av covid 19. Men vi på Sledtrax har haft tur och har blivit tilldelade Sea-doo wake som är en maskin för den stora massan, inte för dyr, inte för extrem men ändå i landet lagom helt ”tillräcklig” för att kunna busa med, köra vattensport med samt få ut både sig själv, en vän eller varför inte hela familjen till sjöss.

Förvaringen är generöst tilltagen. Förvaringsfack framtill, ett mindre fack framför styret med plats för både solglasögon, solkrämen och ett vattentätt utrymme för telefon. Dessutom baktill på plattformen finns integrerade Linq fästen som gör vattenskotern mångsidig. En kylväska, en förvaringsbox, lite extra bensin monteras enkelt på någon minut. Något vi på Sledtrax gillar, Tummen upp!

Sea-doo Wake som är tänkt för bus, lek och vattensport är dessutom utrustad med en wakeboard hållare på sidan av skrovet. Smart lösning som gör det enkelt när man ska frakta leksakerna ut på sjön. En påle som ingår kan även den på någon minut monteras bak på plattformen när det är dags för wakebord bakom Sea-doo´n. När vi ändå håller till på baddäcket i bakkant av skotern kan vi nämna att det finns en badstege eller snarare ett räcke som enkelt hjälper dig ur vattnet när du vill upp på vattenskotern igen.

Skrovet som är tillverkat i andra genrationens Polytec material är mer reptåligt än tidigare och dessutom gör skotern några kilo lättare vilket bådar för bättre effektivitet och prestanda i vattnet. Motorn som är en Rotax på dryga 1600 kubik utan någon turbo levererar 170 hästkrafter och ger därmed tillräckligt med effekt för de flesta aktiviteter på sjön. Motorn ska även vara bränslesnålare än några av sina större syskon vilket vi ska testa under sommaren.

Rent tekniskt finns massvis med smarta funktioner från Sea-doo, IBR som fungerar både som broms och backväxel. Ett skidläge där du ställer in i vilket hastighet du vill accelerera när du ska skjutsa någon som kör wakeboard eller vattenskidor. Ett Eco läge med låg bränsleförbrukning och ett sportläge för den adrenalinstinne som vill få ut max ur sin maskin.

Vi är oerhört taggade på vad denna maskin ska ge för upplevelser åt undertecknad i sommar. Vi gissar på åtminstone massor av bad och solbränna. I nästa artikel är SEA-DOO WAKE 170 hämtad hos Northbike I Umeå och förhoppningsvis är även premiärturen avklarad något ni inte vill missa.

Se vår review av Sea-doo wake Pro 230

Kontakta din lokala SEA-DOO handlare:

OKTAN SVERIGE AB

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen