Kontakta oss

Nyheter

SKI-DOO 2018 – SHOT!!!

Ski-Doo är första märke att lyfta på slöjan och avslöja sin lineup för 2018. Att många fler modeller i och med detta tagit klivet in i Gen4-plattformen är inte någon överraskning. Istället handlar årets kanske största nyhet om en liten knapp, nämligen det nya Shot-systemet som är en typ av elstart men utan batteri och som sparar hela 9 kg jämfört med föregående system.

Shot-systemet är utvecklat främst för lössnömaskiner där viktbesparingar är väldigt viktiga. Det fungerar så att man får dra igång skotern som vanligt på morgonen (och när den har stått avstängd längre än 30 minuter). När motorn är igång laddar den upp en ultracapacitor. När man sedan vill ha igång skotern igen trycker man bara på Shot-knappen och den lagrade strömmen används för att rotera motorn tillräckligt mycket för att den ska starta. Se en instruktionsvideo på detta nedan.

I övrigt så tar flera populära modeller klivet upp till Gen4-plattformen till nästa säsong. Det gäller bland annat de populära Freeridemodellerna och även Summit 175″. Ja ni läste rätt, världens längsta Summit på 174 tum har alltså vuxit under året med en hel tum och ståtar nu med mäktiga 175 tum.

Även ett flertal modeller av Renegade kliver in i den nya kostymen, inklusive Renegade X-RS för dem som gillar mer ledåkning. Ytterligare en nyhet på den fronten är att MXZ nu finns i X-RS utförande i Gen4-kostymen.
I skrivande stund är det inte klart vilka modeller som tas till Sverige.

Freeride

Renegade X-RS

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen