Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI – ADVENTURE TIME

Vårsolen har äntligen anlänt och en helg fylld av egna äventyr utan familjen har planerats tillsammans med vänner och min Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI. Det ska bli spännande att testa hur maskinen är att köra utan pulkan bakom och se hur den känns utanför spåret. Jag kan redan nu säga att detta blev bättre än förväntat då vädret, sällskapet och maskinen gjorde helgen till en succé. 

Lastad och klar

När man inte gör saker själv kan det ofta kännas som en stor utmaning att genomföra det. Vi hade bokat in en helg med brudarna och för första gången skulle jag lasta och köra iväg med skotern själv. Prognosen visade dessutom sol precis som på beställning. Skotern kan med jämn gas köras upp på släpet och placeras långt fram, mitt på för att sedan spännas fast med spännband. Jag uppskattar att variatorerna är mjuka och följsamma på Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI, nu är det bara att fälla upp bakgaveln på släpet och vi är redo för att rulla mot helgens äventyr.

Allt som behövs och lite till

Tiki-vagnen  rullar på fint bakom bilen som är fylld med kläder, mat och fantastiskt sällskap. När vi kommer fram till helgens destination parkeras bilen vid sidan av vägen och baklämmen kan läggas mot marken. Spännbanden lättas och Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI startas enkelt med elstart som sedan genom nästa vridning ändras till backläge. Skotern kan på så vis backas av och resterande packning tas in för att vara varm och redo för morgondagens körning. Först väntar en spelkväll och medtagen middag innan kvällen är slut.

Off we go!

Morgonljuset väcker oss och frukosten står snart på bordet. Det är en perfekt vårmorgon, termometern visar några minusgrader ute som sedan när dagen går mot lunch kryper upp mot nollan. Det är ett fantastiskt före  för den inte så rutinerade lössnöåkaren. Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI tar sig med enkelhet PRECIS överallt, ospårad snö som glittrar så långt ögat når. Det är en helt fantastisk känsla att kunna köra precis vart man vill. Vi äter lunch i närheten av stugan efter att upptäckt närområdet beslutar vi oss för att köra en längre sväng. Delar av sällskapet stannar kvar i stugan och vi lämnar pulkan som den andra skotern haft bakom sig för att köra med två skotrar på ett längre äventyr.

Följer spåret!

Vi åker längs leden som vi varit iväg på under förmiddagen men fortsätter vidare, målet är att köra till ett annat område några mil bort. Första biten vi kör efter leden ligger det 10 centimeter nysnö och den är helt okörd, de isrivare som vi monterat på Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI känns nu helt överflödiga! Skoter är inte ens i närheten av att bli varm och slidsen får bra kylning. Packväskan har vi fyllt med  fika och min passagerare sitter bra bakom mig, Det känns smidigt att ta sig fram även på de partier som inte har ett preparerat spår. Jag upplever också att det är behagligt att köra med en passagerare bakom och framför allt har vi gott om plats att följa med i körningen på den rymliga dynan. Spåret som vi väljer leder oss inte dit vi hade tänkt men vi får tillfället att testa en brantare nedförsbacke som tar oss tillbaka till rätt väg. Vid första ögonkastet kändes det som att vi skulle behöva vända och ta samma spår tillbaka, euforiskt nog så tar vi oss ner sakta och säkert.

Check på egen tur.

Kvällen närmar sig och det är dags att styra tillbaka till stugan. Nu är det tid för middag och en efterlängtad bastu. Fantastisk känsla att ha en egen helg bakom oss utan några större fadäser! Lastning, körning och packning har gått strålande. Med facit i hand så kommer detta enbart vara första av många tillfällen som jag ska ta mig iväg på en egen tur. Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI är en fantastisk partner för att upptäcka orörda områden men också som ledmaskin. Med tillbehör som packväska, drag och större dyna är den så gott som perfekt för mig. Nu är det bara hem och planera för nästa tur! Ta tillfället i akt och njut av tiden vi har kvar här hemma, sen väntar några fantastiska svängar till fjälls. Njut! Det tänker jag göra.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Bygg din egna på SKI-DOO

Se några SledtraxTV

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen