Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX SHREDDER RE3700 – RUSTAS!

En bra bit in på vintern ska ni nu äntligen få ta del av vad vi har valt att utrusta vår Lynx Shredder 3700 RE med. Det gedigna utbudet som BRP tillhandahåller gör att du lätt kan anpassa maskinen efter dina egna önskemål. Den här katten får nämligen ena dagen vara med och slåss mot grenverk i bergen för att nästa dag dra ut en packkälke till rastplatsen, och nu är äntligen  alla delar på plats.

Som jag skriver inledningsvis har undertecknad ett brett användningsområde för sin långtestmaskin vilket också ställer höga krav på skotern och dess utrustning, Vi har till denna maskin valt att använda oss av de utbud som BRP själv tillhandahåller, vi har funnit de saker som saknas för att få den mer anpassad efter undertecknads krav.

Inte fullvuxen?

Vid körning i brant och teknisk miljö vill jag vara nära skotern för att få bättre känsla och kontroll. Den styrhöjare som sitter original är 120 mm vilket inte är speciellt högt, när jag började köra lössnömaskiner var det högst styrhöjare som vann! Trots sina moderata 120 mm ville jag ändå sänka den för att anpassa efter min egen längd,valet föll på ett 90mm block vilket inte är någon jätteskillnad men ändå absolut tillräckligt för att kännas det när du står och kör maskinen och ska komma närmare.

När du står och tittar ner mot mätarkonsolen ser man enkelt nästa uppdatering som gjorts, de smäckra luftintagen som sitter orginal får sig lätt en smäll. Vi valde därför att montera på Lynx egna förstärkta intag, en enkel och smidig åtgärd som klarar lite mer stryk om du gillar att vara i stökig terräng där en och annan attackgren kan förekomma. Det kan absolut vara värt en extra peng för att rädda en dag i granskogen enligt mitt tycke.

Plats för energi och utrustning!

Dagarna på skoterryggen är de bästa och har en tendens till att bli långa både under den kalla perioden och våren. Jag vill alltid ha med mig lite saker ut på dessa turer, några grundläggande verktyg och en bogserlina är alltid bra. Ingen vill ha med sig en Snickersdiva som inte orkar, därför packar jag alltid med mig mat. Någon typ av lunch, lite snabb energi och vätska, det här är saker som väger och inte är jätteroliga att ha på ryggen varför vi valt att montera en tunnelväska med de smidiga LINQ fästena. Modellen heter LINQ Deep Snow probag och är på 30 l, själva facket är helt vattentätt och locket har plats för en spade. Förvaringsutrymmet är inte alltid 30 l utan är anpassas i höjd efter hur mycket packning du har där. En förvaring som är smidig och lätt att ta lös för att tina av från is eller packas i stugan inför en dags äventyr.

Lyfta och dra!

Designen på Shredder är rå och ger ett aggressivt intryck, den smäckra bandtunneln i shortymodell som bara har plåtar som förstärker den sista delen är jäkligt snyggt. Utformningen har absolut sitt syfte men jag uppskattar både att kunna koppla på något efter skotern och ha en båge att lyfta i då man kör fast. Lynx har tagit fram en förstärkt båge som är anpassad för bus och kunna dra till exempel en kälke, vi är väl medveten om att detta inte är modellen som är mest anpassad för att dra med men har behovet vissa svängar att kunna dra. Det följer med monteringsanvisningar i kartongen som bågen levereras i, ska du installera bågen själv krävs det verktyg och lite noggrannhet men är absolut genomförbart.

Redo att rida ut vintern med Lynx Shredder

Med dessa justeringar är nu vår Lynx Shredder 3700 RE redo för resterande del av denna vinter så som undertecknad vill ha den. Givetvis har vi hunnit köra och busat massa efter att dessa tillbehör monterats, vi är allt annat än besviken på vad denna maskin levererar. Både framkomlighet, balans och busfaktor imponerar stort och vi hoppas på en lång vår uppe i fjällen. Den femte årstiden står runt hörnet och lodjuret och undertecknad står redo!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

CROSSFIX

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen