Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI – SLUTRAPPORT

Ännu en säsong närmar sig sitt slut, hemma börjar gräset sakta grönska och årets långtestmaskin ska ställas på sommarförvaring. Vi har verkligen tagit vara på vintern bakom styret på Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI, en maskin som jag kände mig trygg på från första mötet. Har allt fungerat felfritt kanske ni undrar, frågetecken ska nu rättas när vi sammanfattar säsongen! 

Säsongen närmar sig sitt slut

Då var det dax att sätta punkt för årets säsong med Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI. Vi har hunnit med uppleva vackra miljöer och ett härligt värdskap i Gautosjö, vi har upptäckt de för mig nya miljöerna i Saxnäs och bott exemplariskt hos Marsfjäll Mountain Lodge, kört turer med familjen hemikring och åkt på egna äventyr utan både familj och pulka. Jag har valt en skoter som jag vill kunna lita på, som jag kan ta mig fram med på egen hand. För att summera säsongen så måste jag säga att min upplevelse är att det gått rätt så bra!

Hur har ägandet varit?

Säsongen har hittills bjudit på cirka åttio mil och det som Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI har krävt för att fungera bekymmersfritt har varit lite olja och bensin. Kedjan och mattan har vi spänt, mer än så har vi inte behövt göra. Sista svängen här i mitten av april hade det hunnit samlas en hel del vatten på sjöarna vilket blev ett extra äventyr. Köra i mycket vatten är inget  jag föredrar direkt, så det krävdes lite övertygande om att detta inte skulle var några problem. För att verkligen försäkra oss om att det inte skulle komma vatten på remmen så tog vi det säkra före det osäkra och tätade skotern lite med tejp, om det var tejpen som gjorde att det gick bra låter jag vara osagt men det gick alldeles strålande att ta sig över sjön trots att föret absolut inte var det bästa.

Tillbehören

Som det är skrivit i tidigare reportage valde vi att lägga till en extra stor dyna, packväska och ett drag på skotern då det inte var med i originalutförande. Jag har varit väldigt nöjd med de tillbehör vi köpt till. Draget är ju så klart en förutsättning för att kunna ta med pulkan och hela familjen med packning. De turer som bara jag har kört eller de som jag haft med mig ett barn har packväskan varit helt perfekt, den har varit rymlig och smidig att packa i. Ski-Doo Backcountry Sport 600 EFI är en enklare modell och om det är något som jag kan önska mer av så skulle det vara en något hårdare bakdämpare i boggien då skotern ”sätter sig” när det kommer tyngre last på dragkroken så som en fullastad pulka.Det här gör att man tappar skidtrycket vid gaspådrag eller i uppförsbackar. Detta är inget jag upplever som något problem i det stora hela men något att lägga till på önskelistan över det som kan göras bättre.

Summering

Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI är en lättkörd skoter som fungerat väldigt bra till det ändamål som jag önskat. Det är mycket skoter för pengarna, det som jag inte klarat mig utan är draget för att kunna få med mig pulka. Packväskan och det större dynan har gett guldkant till utflykterna och möjlighet att sitta fler behagligt på skotern. Det är skönt att slippa ha en väska på ryggen när matsäcken kan packas i packväskorna på bandtunneln. Vi hade planerat att montera på isrivare för de sena vårsvängarna men det blev inte så. Det har varit en lång vinter med kylande snö så det behövdes aldrig. Under våren är det annars en klar fördel med isrivare men vi har faktiskt klarat oss utan.

Tack så länge!

Allt kommer till ett slut så även årets säsong. Vi har haft en härlig vinter full av upplevelser och nya erfarenheter. Vi ser fram emot nästa säsong och allt vad den har att erbjuda men nu säger vi tack till vintern och välkomnar lite sommar och värme så längtan kan byggas upp på nytt. Ha det så fantastiskt tills vi ses längs spåren igen!

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Bygg din egna på SKI-DOO

Se några SledtraxTV

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen