Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX SHREDDER 3700 RE – NU SAMMANFATTAR VI SÄSONGEN!

Ännu en säsong börjar lika snabbt som den startade att gå mot sitt slut och vi har hunnit med allt från meterdjupt puder till dagar med betydligt mer kompakt snö. Under vintern vi har hunnit få massa intryck och körupplevelser som nu börjar vara hög tid att dela med sig av. Som vanligt känns detta en gnutta vemodigt då det även innebär att sista turerna med årets långtestmaskin är räknade. Kära läsare, här kommer slutrapporten om Lynx Shredder 3700 RE, en skoter med stor dos SISU!

När den första snön hade gjort sitt intåg åkte undertecknad upp till Gällivare för att hämta årets långtestmaskin hos MJM Powersports, efter en väl utförd överlämning var vi nu äntligen redo för vintern. I TIKI-vagnen stod en splitter ny Lynx Shredder 3700 RE, en maskin som på specen skulle bjuda på många glädjetjut under den kommande vintern. Jag kan intyga om att det har den gjort, även de första turerna som gjordes i mindre snömängd gav indikationer om att detta var en galet busig maskin.

 En kaxig shortymodell!  

I de norra delarna dröjde det innan vi kunde sätta Shredderns lössnöegenskaper på prov, däremot fick vi känna på dess ledegenskaper. För att vara en lössnömaskin imponerar den stort på undertecknad, boggie och dämpare gör sig verkligen bra även på de stökigare lederna och motortempen har aldrig varit ett problem. 64 mm mattan har inte bara bra fäste på leden utan även utanför, trots att snön inte låg djup gick att busa på och åka rulle.

Drivlinan upplevdes redan från start väl kalibrerad, vi vet att det är lagt ner massa tid från BRP´s sida och där har man verkligen lyckats. Bra driv genom hela registret och ett blixtsnabbt svar så fort du tar om på gasen. Utseendet på maskinen ger cleant och kaxigt intryck, både design och form på plast. De Kashimabeklädda KYB dämparna lyfter helhetsintryck och de tre ledlamporna ger inte bara bra ljus, det får maskinen att se riktigt arg ut.

Hur är 3700`n i djupsnö?     

Den som väntar på något gott säger väl ordspråket. Snön anlände och det med besked, denna vinter blev riktigt bra och vi har hunnit flera svängar i den djupa snön med vår Shredder. Hur har den då fungerat kanske ni undrar? När jag väljer maskin prioriterar jag vissa egenskaper mer än andra, för några år sedan var framkomlighet i djup snö en hög prio vilket ofta genererade i längre maskiner. Numera har jag busighetsfaktor högre upp på listan, vill du ha en busig maskin är denna helt klart rätt partner för dig.

Trots sin kortare matta och stora busighet tar den sig förvånansvärt bra även när det vita guldet är djup. Jämför du mot Shreddern´s längre syskon måste du givetvis leva på mer fart, har du med dig farten och lite mattspin tar 3700´n sig imponerande bra och klarar relativt branta klättringar i skogen. Det jag älskar med skotern är att när farten börjar ta slut eller det inte går att fortsätta uppåt vänder du den på en 5 öring, ta om på gasen och bestäm med kroppen vart du vill så följer den med.

Anpassningsbarhet    

Jag är övertygad om att många likt mig använder samma skoter till flera olika typer av körning, då är det bra att kunna anpassa maskinen lite efter egna behov. Som vi nämnt tidigare har Lynx en gedigen tillbehörskatalog, vi tog tillfället i akt och monterade på några tillbehör därifrån för att anpassa maskinen mer till undertecknad användning. Börjar vi framtill monterades en starkare båge för att klara plast och pipa om olyckan skulle vara framme, som tur är har vi inte behövt sätta denna på prov.

 Det som blivit mer flitigt använt är Deep Snow Pro Bag,en smidig packväska som sett till att dess innehåll varit torrt i alla lägen. Både förvaring och dragkedja är vattentäta, något som vi uppskattat under hela säsongen. Dragbåge monterades tidigt för att ha något bättre att lyfta i vid fastkörningar, senare under säsongen monterades även en dragkrok. Trots att detta lodjur inte är avsett att ha som dragmaskin har den ändå klarat uppgiften över förväntan. Jämfört med andra mountainmaskiner jag har kört skenar inte denna iväg i temp på samma sätt även när underlaget är hårdare, detta har gett passagerarna i pulkan en mjukare åktur då snö inte behöver brappas upp på samma sätt.

Säsongen sammanfattas!   

Lynx Shredder 3700 RE är en trevlig skoter att räkna med! Vi har under den gångna säsongen bara tankat bensin, fyllt olja, spänt matta och kedjan. Skotern startar alltid på första draget och resten av dagen har SHOT´n använts, inga funderingar eller andra bekymmer. Att den dessutom är allsidig, busig och riktigt potent gör detta till en maskin som hamnar högt upp på min lista. Finns det förbättringsåtgärder- det finns alltid saker att förbättra och utveckla, som vi nämt tidigare är handtagen och avsaknad av bakbågen exempel på det. Men Lynx har verkligen gjort en rolig och förvånatsvärt allsidig mountainmaskin som passar mig som handen i handsken!

Med dessa ord avslutas årets långtestrapport om Lynx Shredder 3700 RE, hoppas ni får en trevlig och fartfylld sommar!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen