Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EDGE – RUSTAS HOS OKTAN

Ski-doo´n har fått sina första svängar i snön och det är med massvis av glädje undertecknad lärt känna denna skoter, helt enkelt en trevlig bekantskap. I denna artikel ska vi rusta vår maskin för både bus och lek, men också för att enkelt kunna bygga om skotern för familjeäventyr eller som packåsna för vår kamerautrustning när vi spelar in SledtraxTV episoder. Allt detta gör vi hos vännerna på Oktan Sverige AB häng med!

Puder Mania!

För några veckor sedan fick vi uppleva sanslösa mängder med snö och därmed möjlighet att testa vår summit i sin rätta natur. Vi slutas inte imponeras om smidigheten det nya G5 chassiet ger, med både de nya smalare sidokåpor och fotstegen blir det än enklare att lägga ned och få maskin att knivskarpt skära i snön.

Att finishen varit i toppklass under flera år från BRP är ingen nyhet men vi måste ändå säga att med det nya chassit har man ytterligare förfinat looken och nu när man börjat vänja sig med dem två ”ögonen” som aggressivt stirrar mot nästa pudersväng kan undertecknad inte annat än berömma Ski-doo Summit Edge nya design. Snyggt jobbat!!

Time to equip hos OKTAN

Vi rullar in på parkeringen hos OKTAN där Viktor möter upp oss, vi får hjälp med avlastning då en övre a-arm gått av från helgens äventyr. Vi tar in maskin i OKTAN trevliga verkstad där Sammy ska hjälpa oss under dagen. Vi har till i år fortsatt valt stötdämpare från Öhlinscenter i Skellefteå. Stötdämparna som vuxit sig enorm starka på snöskotermarknaden tack vare sin höga finish och sina oändliga justeringsmöjligheter. Öhlins stötdämpare är ett solklart val för vår maskin då vi behöver bra fjädring när vår Ski-doo Summit Edge är tungt lastad med kamerautrustning tillika för att undertecknad inte ska alltför mycket gnäll från sin bättre hälft när vi till våren ska ut på familjeturer till fjälls.

Sammy från Oktan påbörjar monteringen, under tiden får jag massvis med tips hur man på enklast sätt skiftar stötdämpare. Personalen är kunniga på Oktan och det syns då det går både snabbt och smidigt. Dessutom blir jag imponerad av vilken ordning det är i verkstaden, det är städat och verktygen hänger snyggt uppradade efter väggarna.

Sammy fortsätter montera ett par Zollinger styrspindlar frästa i billit som höjer skotern något vilket ger en bättre markfrigång samtidigt som det ger en extra styling factor till maskin.

Hur får vi med oss familjen till fjälls då?

Vi har till i år valt att montera en dubbeldyna som enkelt klickas på plats, hela bytet görs på 5 minuter och då ska ni veta att undertecknad har tummen mitt i handen. Du skjuter den på plats och sedan klickas ryggstödet till dynan in i en montering som sedan låses med Linq fästen, otroligt smart och smidig lösning! Hips vips har du en touringmaskin med grym fjädring och bekvämt säte. För att även få med sin pulkan med packning monteras en dragkrok. Det sista tillbehöret för att göra undertecknads summit helt komplett är Linq lastbox lådan som rymmer hela 90 liter.

Redo för nya äventyr!

Med alla tillbehör får vi både en roligare och bekvämare puderraket tack vare stötdämparna från Öhlins men också genom spindlarna från Zollinger. Med dubbeldyna, packlåda och dragkrok finns det massvis av plats att frakta kamerautrustning samtidigt som inget längre som kan stoppa familjen Sandberg / Huczkowsky upp på fjället under vårens soliga dagar. Helt enkelt det bästa av två världar! I nästa rapport far vi till fjälls och ska testa lastmöjligheterna när årets lössnötest ska spelas in.

Vi vill slutligen rikta ett stort och varmt tack till Oktan Sverige AB för hjälp med dessa tillbehör. Och vill ni boka en egen service eller montering av tillbehör gör ni det HÄR

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Se vår review av Ski-doo Summit Edge

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen