Kontakta oss

Sledtrax testar

TILLBEHÖR FÖR YAMAHA GRIZZLY 700 EPS

Att utrusta sin fyrbenta arbetshäst gör de flesta som köper en ATV. Tillbehör monteras efter tycke och smak. Än viktigare väljer många att utrusta sin maskin beroende på vad man ska använda den till. Vi på Sledtrax kommer använda vår Grizzly 700 långtestare mycket under hösten för både jakt men också för timmer/vedkörning. Dessa tillbehör för Yamaha Grizzly 700 EPS har vi valt att montera.

Däck och fälgar

För att göra björnen högre i markfrigång och få bättre grepp i skog och mark har vi valt att montera fälgar och ”27 däck från ITP Mudlight. Dessutom ger det maskinen en lite råare look!

Monteringen tar inte mer än 20 minuter och viktigt att tänka på är att inte fylla ett för hårt tryck i däcken vi rekommenderar ca 0,4-0,5 bar. Ett mjukare däck får bättre fäste ute i skogen.

Hasplåt

Finns i olika versioner både i plåt och plast och vi har valt Yamahas egna hasplåt då skyddet har bra finish och är mycket enkel att montera. Det fina med skyddet under maskinen är att man glider enkelt över stubbar och stenar som annars kan fastna i de ihåliga a-armarna. Dessutom skyddar plåten bra mot repor och smuts. Perfekt för den som ska köra i skog och mark både för jakt och timmer.

Dubbla fjärrstyrda vinschar

Vår Grizzly ska användas för hårt och tufft arbete. Vi har då valt att montera en extra vinsch med fäste baktill. Vi har även kopplat på en fjärrstyrning så vi kan köra vinschen trådlöst med en knapptryckning. Skifta mellan den främre och bakre vinschen gör vi via en flärp bredvid styret och på så sätt är det enkelt att välja vilken vinsch man vill använda.

Detta är ett måste om man t.ex. ska lasta en älg på vagn eller om man ska köra timmer. Att göra såpass tungt arbete själv går galant när man har detta originaltillbehör från Yamaha installerat.

Skärmbreddare och Lådor

För att förbättra förarmiljön ytterligare har vi monterat skärmbreddare runt om. Skärmbreddarna gör att mindre smuts når föraren men också att maskinen får ett fränt utseende. Monteringen är enkel och ett måste om man vill hålla maskinen hyfsat ren när man har grövre däck.

Vi har även monterat två lådor med snabbfästen som enkelt går att flytta eller ta loss. Perfekt när man ska ha med sig fika, redskap, motorsåg och annat vid nöjestur eller arbete. 

Nedväxlingskitt

För att göra gången mjukare och smidigare vid tung last har vi monterat ett nytt nedväxlingskitt från Yamaha som växlar ned hela 20% mot original. Detta gör maskinen lätt att smyga med i skogen och även när man sitter fast ”drar” sig maskinen loss istället för att spinna fast.

Alla dessa tillbehör kommer väl till pass när vi i nästa artikel ska ut på hårt arbete med timmerkörning i Jämtländska skogarna. Detta är något som ni inte vill missa så stay tuned.

Läs mer om ORIGINALTILLBEHÖREN

Läs mer om YAMAHA GRIZZLY

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen