Kontakta oss

Sledtrax testar

SNABBAST PÅ STIGARNA MED YAMAHA MORO 07 30-ÅRS JUBILEUM!

Yamaha Moro 07 30-års jubileum är en ny e-MTB som vi ska få utmana ny terräng på! En e-MTB som inte bara underlättar lite längre turer i naturen men som  förhoppningsvis också kan stå pall för lite hårdare trial-cykling. Detta är något vi på Sledtrax ska ta reda på nu under sommaren. Vi börjar med att packa upp och montera ihop cykeln samt gå igenom lite komponenter och vilka förväntningar vi har på Yamaha Moro.

Ebike

Uttrycket Ebike är numera vanligt förekommande i cykelbranschen, en kategori som vi även hittar denna 30th Anniversary Yamaha Moro i. Yamaha har länge utvecklat teknik och komponenter till elcyklar, så du kan vara säker på att terrängcykeln MORO 07 håller samma höga nivå för teknik, prestanda och tillförlitlighet som gäller för alla andra Yamaha-produkter. Denna resa börjar med en gigantisk kartong som cykeln kom i. Snabbt och ivrigt river jag upp gaveln för att sedan dra ut cykeln på garagegolvet. Det är mycket komponenter som redan är förmonterat så egentligen är det väldigt lite saker som behöver skruvas fast.

Men jag har köpt ett bra verktyg som underlättar monteringen och som jag varmt kan rekommendera, en cykelhållare. Fyra ben viks ut först som det hela står på och sedan hängs cykeln upp i sadelstolpen med ett fäste. Det mesta går att justera för att passa olika cyklar och storlekar. Efter lite justering hamnar cykeln i en bra arbetshöjd och monteringen kan börja. Styre med alla de olika knapparna och reglagen justeras in efter tycke och smak, sedan skruvas det fast. Alla vajrar och kablar är monterade från fabrik så det går snabbt och enkelt att färdigställa och justera in.

Premium Komponenter

För att fira detta speciella jubileum finns premium-MORO 07 eMTB i en exklusiv Factory Silver-färg som inspirerats av Yamahas Grand Prix-vinnande motorcyklar. Den unika Dual Twin-ramen är utvecklad med Yamahas ledande racingteknik och har dubbla övre och nedre rör som ger balanserad styvhet och säkra köregenskaper med mycket återkoppling från underlaget. Tillverkad av aluminium som borstats och slipats till snygg finish. Så ser denna cykel elegant ut med sin glänsande yta och snygga blåa detaljer.

Premiumkomponenter som bland annat full RockShox-fjädring, Magura MT5-bromsar och Maxxis däck, gör att MORO 07 är byggd för gränslöst skoj. Vid monteringen av cykeln passade jag på att kolla vilket häng det var. Läste i manualen och konstaterade att jag behövde pumpa mer luft i stötdämparna både fram och bak för att det skulle bli rätt. Så nu börjar den bli redo och förväntningarna byggs upp, jag ser mer och mer fram emot första turen nu.

Ny teknik som underlättar 

Yamahas senaste PW-X3-drivenhet har klassens bästa vridmoment till vikt förhållande och ger omedelbar assistans så fort du börjar trampa tack vare nollkadenstekniken. Samtidigt som det blir lättare att trampa över fortare än 25 km/h med det speciella frihjuls systemet. Och minimala Interface X gör det möjligt att ansluta din smartphone för kommunikation, navigation och annat. En sak jag funderar över är om kapaciteten i Yamaha Lithium Ion batteri kommer att räcka till? Det är på 500Wh, 36V, 13.4Ah. Jag kopplar in den medföljande laddaren i batteriet som sitter integrerat och skyddat i ramen. Jag ser framför mig hur man tyst och ljudlöst far fram genom skogen på stigar en härlig solig sommardag. Ett förhoppningsvis bra sätt att få till lite träning på samtidigt som man har roligt.

Låt sommaren komma med Yamaha Moro 07!

Nu är det bara vänta tills snön sakta smälter bort så jag kan fara ut i skogen och börja testa lite mer. Men till dess får jag nöja mig med att ta cykeln i byn för att hälsa på någon kompis så länge. Men väderprognosen ser lovande ut framöver så jag tror att det kommer gå snabbt som tur är. För peppen börjar komma mer nu när det även börjar komma ut bilder från preparerade cykelleder på sociala medier. Någon sväng till Järvsö eller Åre ska jag försöka klämma in i sommarens kalender även detta år. Men även försöka ta med cykeln på semestern för att kunna testa nya ställen. Har ni tips på var vi kan åka så skicka gärna ett meddelande! Ni får ha det gott så länge så kommer vi snart tillbaka när vi hunnit testa och utvärdera lite mera.

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala YAMAHA handlare:

MCN NORD

KALIX MC & SNÖSKOTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen