Kontakta oss

Produkter

STEALTH HD210 PRO CARBON

Utvecklingen av hjälmar går framåt. Fokus verkar ligga på hög säkerhet, men framförallt låg vikt. Dessa två egenskaper kan både hjälpa och stjälpa varandra, din nacke mår bättre av lägre vikt men skyddet för huvudet kan bli sämre. Vi har testat en hjälm som vi tror hittills varit ganska okänd på den svenska marknaden men är riktigt prisvärd. Kolla på Stealth HD210 Carbon Pro.

Det finns många leverantörer av lättviktshjälmar för snöskoter/motocross. En av de mest välkända idag är Airoh som snart sitter på var mans huvud, men om man ska ha en lättviktshistoria måste man slanta upp mellan fyra och femtusen kronor hemma i Sverige. Fox och Shift levererar massor med hjälmar, men det är svårt att hitta någon som väger under kilot och om man hittar någon sådan kostar de inte fikabrödspengar. Det gör inte Stealth Carbon heller, men för runt tvåtusen kronor får du alltså en hjälm som, förutom snygg design, väger under kilot, det vill säga 950 + – 50 i storleken M. Den testade produkten väger faktiskt uppmätta 944 gram! Hjälmen är i övrigt utformad ganska mycket utan tanke på den kalla årstiden, det vill säga att den har ett tunt foder innanför frigoliten. Å andra sidan har den inte överdrivet mycket ventilation utan precis lagom, så där att du kan avsluta din lek i ravinen när svetten börjar rinna på insidan av gogglarna och dra en snabbare sväng på leden för att kyla ner skallen utan att det blir för kallt.

Vi har använt hjälmen vid varje skotertillfälle vintern som gick. Från försäsongsåkning i fjällen, till tester i Rocky Mountains, till våråkning i lågland och på fisketurer. En sak har varit väldigt genomgående och noterats varje gång hjälmen använts: den märks knappt. Lätt att klä på sig, lätt att bära, lätt att ta av och inte för varm.
Ska vi hitta några negativa sidor hos denna hjälm måste det bli att den är lite för diskret. Svart är snyggt, kolfiberväv är snyggt, men det syns verkligen inte när man kör skoter. Till i år kommer hjälmen som tur är i ett flertal färgalternativ.

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen