Kontakta oss

Produkter

SNOGEAR PRO FREERIDE – TOP OF THE LINE!

De senaste åren har SnoGear verkligen seglat upp som en av de absoluta premiumleverantörerna av snöskoterkläder. Hela line-upen återspeglar kvalitet och Pro Freeride kläderna gör verkligen skäl för att vara märkets allra bästa. En toppendress oavsett om du väljer byxa och jacka eller föredrar onepiece!

Pro Freeride dressen med byxor och jacka är en väldigt genomtänkt kombination av en medellång jacka utanpå ett par hängselbyxor vars design gör att de i princip når upp till halsen. Här ska inte någon snö kunna tränga in iglipan mellan byxor och jacka oavsett hur djup snön är. Detta är en av ställets allra bästa egenskaper, och det fungerar perfekt.
Framförallt om man åker med skyddsväst (som jag hoppas alla gör) händer det ofta att snön trycks in under västen och upp längs ryggen vid en våldsammare vurpa. Med i princip alla andra dressar jag haft genom åren har detta resulterat i en väldigt snabb och lika ovälkommen nedkylning då snön kommit i kontakt med kroppen. Med Pro Freeride är det bara att ställa sig upp, hålla ut skyddet från kroppen i nerkant och skaka ut snön. Sedan är det dags för lek igen.

Snölåsen i armar och ben håller också mycket hög kvalitet, och det ska mycket till innan fukt kan tränga in genom öppningarna i dressen.

Yttertyget är Corduraförstärkt och väldigt tåligt mot yttre åverkan. Knäna är dessutom skumfodrade vilket hjälper till när man råkar smälla in knäna i baksidan på huven.

 

Även om man varit ute en hel dag med mängder av aktiv körning har jag aldrig upplevt att jag blivit blöt igenom. När det blir tillräckligt mycket värme inifrån kan det dock bli fuktigt då sympatex-membranet inte hinner med att släppa igenom all fukt. Detta är dock snabbt avhjälpt genom att öppna på ventilationen som finns strategiskt placerade på både byxor och jacka. Både jacka och byxa har 60g Primaloft Black foder vilket håller en tillräckligt varm förutom vid de allra kallaste dagarna på året, men då går det ju alltid klä sig extra under istället.

Ska man hitta något negativt alls att säga om denna toppendress så är det att den inte är direkt gratis. Byxorna kostar 2990 SEK och jackan 3290 SEK, vilket ger en totalkostnad på drygt sex tusen. Det finns såklart billigare alternativ än så, men i det här fallet så får man verkligen vad man betalar för. Trots namnet Pro Freeride är detta en all-round dress som går att använda vid alla typer av skoteråkning, och den fungerar precis lika bra vid touringturer med familjen framåt vårkanten som till vilda lekar i pudret med polarna.

För den som vill finns även Pro Freeride som Onepiece som alternativ till jacka och byxa. Priset för Onepiecen är 5490 SEK, och även denna har samma kvalitet och fina funktion som den tvådelade varianten. Det enda som egentligen skiljer dem åt är att Onepiecen har tunnare foder och verkligen är helt och hållet anpassad för lössnöåkning. I övrigt så fungerar båda lösningarna lika bra.

 

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen