Kontakta oss

Nyheter

SXS NORDIC – PREMIÄR AVKLARAD I HEDEMORA

Sveriges enda och största race serie inom side-by-side är nu ett faktum när SxS Nordic premiären gick av stapeln under helgen i Hedemora. Sledtrax bevakar ett av ekipagen under serien Team 606 med Tim Marklund & Oskar Andersson. En actionfylld helg bjöd på stor publik massvis av spänning och riktigt snabba side-by-side Can-am Maverick´s.

Oskar Andersson & Tim Marklund

Idén bakom SxS Nordic:

Bakom serien står RCX Promotion med Mattias Ekström i spetsen. En kul intiativ tycker vi på Sledtrax. Tävlingen körs på en kombination av rallycrossbana och motocrossbana med en terräng sektion inne i skogen. Som tävlande kör man två personer i varje Can-am Maverick, en kartläsare och en chaufför där man får flertalet individuella starter under varje tävling. Serien är uppdelad i tre tävlingar med premiären som nu var i Hedemora. Deltävling två körs på is i Piteå i samband med Race of champions och det sista och avslutade tävlingen går i Sveg under vintern.

Foto: Oskar Andersson

Vilka är med?

Det är stenhård konkurrens i år med hela 24 startande ekipage med massvis av rally stjärnor tillsammans med privatpersoner och andra med långa meritlistor inom racingen. Tanken med SxS Nordic är att utveckla detta koncept för att både utöka till fler tävlingar, fler deltagare och en öppen serie med fordon från flera olika tillverkare framöver. Som huvudsponsor till tävlingarna står Can-am som kommer ställa ut de senaste inom ATV och vad vi tror snöskotrar för gäster och deltagare att se.

Oskar Andersson & Tim Marklund

Hur gick premiären då för Team 606 i Hedemora?

Jo för debutanterna Team 606 Tim Marklund och Oskar Andersson vart det något av en mindre fadäs då Teamet inte kört efter noter tidigare. Det är svårt när man inte ser något eller för den delen läst noter under ett race tidigare, skrattar Oskar och fortsätter, farten finns där men vi hamnade ca 30 sekunder efter ledaren. Heat två gick bättre, Teamet förbättrade tiden med 30 sekunder, detta trots en knäckt drivaxel. Och inför sista heatet när maskin var lagad och banan gick i motsatt riktning gick kommunikation mellan Tim och Oskar sönder. Oskar skrattar till igen och säger att det gick nästan bättre och snabbare då fast att dem inte hörde varandra, jag satt bara och peka ut banan och Tim höll stumt.

Foto: Oskar Andersson

Höll det på att gå åt Hel***e nån gång?

Haha, det går fort, läskigt fort säger Oskar och vid ett par gånger öppna Tim munnen och skrek wow wow wow och de brukar vara ett tecken på att de är nära att klota. Men vi kör ju på gränserna hela tiden. En gång var vi av banan och swishade mellan träden i en j*vla hastighet för att ta oss upp igen. Adrenalin är bara förnamnet när du sitter bredvid en körglad Tim.

Tim Marklund

Hur slutade tävlingen?

Vi slutade på en 7 plats totalt vilket vi är supernöjda med. Nu blir det att åka mycket framöver, träna på att läsa noter och satsa för att lyckas än bättre på vår hemmabana i Piteå under Race of Champions. Oskar och Tim vill även passa på att tacka Mattias Ekström och RCX Promotion för ett grymt bra uppstyrt event där både stämningen mellan tävlande, banan, funktionärer och information höll mycket hög klass. Vann gjorde Team Oktan med Pontus Fredricsson som till vardags tävlar i Porsche Cup och kartläsaren Viking Lindström.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje vecka!

Försäkra din ATV via: SVEDEA

Kontakta din lokala Can-am handlare:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

CROSSFIX

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

LINDROTHS MOTORCENTER

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen