Kontakta oss

Produkter

UTVÄRDERING – SKOTERKLÄDER KLÄDGUIDEN

Vintern är långt gången, säsongen har varit utmanande och inte bara snöskotrarna har fått jobba på fulla varv. Vi på sledtrax har varit ute och testat kläder, utrustning och snöskotrar. Tärande snöstormar har varvats med regn och rusk innan solen har tittat fram. Säsongen 2019 blev ansträngande på många sätt och våra skoterkläder har fått sig en ordentlig omgång i denna resa. I denna artikel får ni läsa om ett antal av de produkter vi testat.

Scott Softcon 2 jacket protector
Direkt ur förpackningen märker vi att detta är en kvalitetsprodukt. Tyget känns bra mellan fingrarna och skydden i 3D0 material kan lätt tas ut för att möjliggöra tvätt av ”tröjan”. Passformen är bra även på mig som är lång och smal, men tyget är stretchigt och skyddet passar nog många olika kroppsformer.

Detta överkroppsskydd har en bra täckning på skyddsplattorna och när man bestyckat sig med detta känner man sig trygg. Vi kan även intyga att man inte känner sig hämmad i rörelser i detta skydd. Sedan finns det en fördel med ett relativt heltäckande överkroppsskydd, man håller sig varm. Skyddet har gott om ventilation, men faktum är att man bibehåller en hel del kroppsvärme. De mjuka och följsamma skyddsplattorna i 3D0 hjälper till att göra plagget till en fröjd att bära.

+God täckning på skydden
+Bekväm att bära
-Lite svår att ta på sig
-Kardborren som täcker/håller dragkedjan i stängt läge kunde vara starkare

FXR Helium Carbon helmet

Efter att vi i våras läste om denna hjälm var förhoppningarna enorma, en riktig lättviktare för ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Detta lämnade stora skor att fylla. Men som FXR har levererat här!

Denna hjälm slår sig rakt in på en podium plats. Komfort som en Rolls Roycemed lyxig känsla på inredningen i kombination med en schysst design och en vikt på enbart 950gram. Denna hjälm har fungerat riktigt bra och har gott förtjänat stämpeln Trax approved.

+Lätt
+Bekväm
+Konkurrenskraftigt pris
+kompatibilitet med andningsskydd
-Ömtålig ytbehandling

FXR Ranger Instinct Lite skoterkläder

Detta plagg är nog det som fått stå ut för mest stryk under denna vinter. Med dagens vassa fotsteg på skotrarna slits det hårt på tyget i byxbenen. Denna overall har hanterat detta galant och ser fortfarande hel och fin ut efter 150 mil på skotern.

Det finns gott om ventilation för de varma dagarna och fina fickor finns det gott om. Väl genomtänkt plagg som lever upp till vår förväntan.

+Löstagbar huva
+Premiumkänsla, detaljer som insidan av fickorna i “lyxigt” material
+Bra snölås
-Lite enkla hängslen, kunde vara bekvämare
-Kardborrarna för justering av benlängden bygger is

FXR Helium Pro Boa Boot skoterkläder

Stadig modell med väl tillämpade boa-system som på ett bra sätt nyper fast foten i skon. Sulan är relativt tjock och är lämpligt mjuk, vilket ger ett mycket bra grepp på fotstegen. Tjockleken på sulan gör att man kommer upp lite extra från fotstegen och detta kräver en viss invänjning. Utöver detta har skon väldigt styvt skaft, vilket hjälper till att spara på krafterna när man står på yttersidorna av fotstegen. Dessutom skyddar det fotlederna i händelse av hårda landningar, något som vi uppskattar. Som helhet får dessa skor ett mycket bra betyg.

+Bra åtdragning i BOA wirarna
+Bra grepp i fotstegen
+Bra fästen för snöskydden från byxorna
-Trycker mycket fram på foten/skenbenet till dess skon går till sig
-Tjock sula – man kommer upp högre från skotern och blir lite klumpigare detta görs för att skon ska vara styv och stabil

FXR Transfer pro-tec leather glove

Rejäla handskar med bra snölås samt tåligt skinn på hela handflatan. Dem var dock inte perfekta direkt ut förpackningen, knogskydden var stela och det krävdes lite användning av handskarna innan dem blev riktigt bekväma. Vi kan nu intyga att dessa handskar är både varma och sköna, men att de krävs lite inkörning. Efter mycket användning är dem fortfarande bra i storleken och är redo för en säsong till. 

+Bekvämt foder som sitter kvar bra i handsken.
+Bra hållbarhet
-Skyddet över knogarna stramar ganska länge innan dem mjukar till sig
-Dragkedjan i öppningen skaver lite mot handen om man ej drar igen den

FXR Pilot Goggle skoterkläder

Dessa glasögon går lite mot strömmen och har enkelglas istället för det vanligt förekommande dubbelglasen. Trots detta utförs arbetet med att hålla imman borta på ett bra sätt. Linsen är milt tonad och kommer bra till pass under molniga dagar. Skummet mot ansiktet har en bra mjukhet, känns premium och tycks hålla bra mot slitage. Dock tas helhetsintrycket av glasögonen ner en aning när man klämmer och känner på dem, plastigt intryck med väldigt styv ram. Jämför man mot konkurrenterna så finns här mer att önska.

+Enkelglaset står emot imman bra
+Bandet sitter fast bra mot hjälmen
-Stel ram som är för snävt böjd
-Ingen justering i ramen
-Känslig lins, speciellt på insidan

509 Raid Boa boot skoterkläder

En lätt sko med stabil känsla. Sitter bekvämt på fötterna och klarar galant av allt som man normalt utsätter dem för. Slitaget efter en säsong är minimalt tack vare en genomtänkt design. Minimalt med exponerade sömmar och stora områden med förstärkt gummi. En produkt med stilren design och en bra matchvikt.

+Bra åtdragning i BOA wirarna
+Slittåliga
+Lätta
-Vattentätheten

Produkterna finns på:

SLEDSTORE SKOTERDELEN FXRSHOPPEN

Läs mer i Klädguiden HÄR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen