Kontakta oss

Produkter

VATTENSKOTERKLÄDER FÖR LEK OCH BUS!

Ibland räcker inte ett par badshorts eller bikini till när det är aktiviteter på sjö eller hav som är på agendan. Vi på Sledtrax har haft förmånen att testa lite vattenskoterkläder från Jetpilot och Dragon i sommar, framförallt för att öka säkerheten hos användaren. Här kommer en första testrapport.

Vi började redan i Maj med att köra lite vattenskoter och det kanske inte kommer som en chock när vi säger att vattnet kan vara lite kyligt i Norrbotten den årstiden. Då kan det vara värt en investering av lite vattenskoterkläder som förlänger badsäsongen lite. 

Vattenskoterkläder från Jetpilot

Jetpilot är ett välkänt märke på marknaden för vattensport och vi har testat deras våtdräkt som heter THE CAUSE. Det är en one piece dräkt med dragkedja på ryggen och passformen är bra då den är formsydd för att sitta tight. Det kan vara lite dragkamp innan plagget sitter på plats men det går lättare för varje gång som våtdräkten åker på. THE CAUSE är en enkel våtdräkt som fyller sin funktion bra, den har dessutom förstärkningar över knän. Helt klart ett prisvärt alternativ för att förlänga tex vattenskotersäsongen.

Under sommaren är det ofta en hel del soldagar och då kan det vara läge med ett par schyssta solbrillor. Dels för att stänga ute UV ljus men dessa Drac H2O glasögon från Dragon har lite fler ess i rockärmen. De är faktiskt anpassade för vatten som ni kanske kan gissa från namnet, här har man faktiskt gjort bågarna för att flyta om de hamnar i vatten. Men man har även gjort glasen polarizerade som tar bort bländning från tex vattenytan, det gör att man ser bättre när man tittar i vatten.


Det man dock bör tänka på med dessa vattenanpassade brillor är att man lätt kan tappa dem och de är svåra att se även om de flyter. Vi rekommenderar att man använder ett glasögonband för att vara på den säkra sidan.

Det är inte bara solglasögon som behöver flyta utan det viktigaste är att man själv ser till att hålla sig ovanför vattenytan. Vi har testat en premium flytväst från Jetpilot, Nighthawk heter västen som är tillverkad i neopren med en fyllning av PVC skum. Just skummet som gör att västen flyter har även en skyddande funktion, när man kör vattenskoter och om olyckan skulle vara framme fångar västen upp mindre smällar.

Västen känns byggd för vattenskoterrace och på insidan sitter det ett inbyggt njurbälte som har känts bra när det är som störst vågor. Vi har valt en storlek större än normalt och då sitter västen tight och bra på kroppen. En lite dyrare flytväst men känns istället trygg och med riktigt bra passform, västen är helt enkelt skön på sjön.

Att använda skor när man är i vattnet kanske låter galet för en del men det finns många fördelar också, framförallt med vattenskoter. Vi har testat Jetpilots X3 Jet-lite dojjor som är gjorda för användning i vatten. En vattenskoter eller jetski med ett skrov av plast är väldigt hårt att landa på när det är dags för vattenlek. Här har vi känt att ett par skor verkligen varit skönt att köra med, dels för att man får bättre grepp om fötterna men även att de skyddar mot smällar man kan få av skrovet när det hoppar som mest på vågorna.

Vi har också känt att de värmer fötterna i början av säsongen innan vattentempen hunnit stiga. Skorna har fungerat riktigt bra och vi har inte hittat något negativt förutom att vi har fått välja en storlek större än normalt, de är helt enkelt en aning små i storlekarna.
Enkel och stilren design till en vettig peng.

Produkterna finns hos VATTENSPORT

Läs mer om VATTENSKOTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen