Kontakta oss

Sledtrax testar

VILKEN POLARIS SPORTSMAN ÄR RÄTT FÖR DIG?

Polaris fortsätter satsa stenhårt i ATV segmentet där man varit marknadsledande inom vissa segment de senaste åren. I år har företaget lanserat sin senaste skapelse i mellanklassen. Nu finns det såklart en hel uppsjö av sportsman modeller anpassade för olika behov och sysslor men vi har valt att titta närmare på storsäljarna Sportsman 570 EPS och 570 EPS SP för att ta reda på vilken maskin som skulle kunna vara rätt för dig!

Vid en första anblick ser maskinerna oerhört lika ut. Sportsman modellerna utstrålar attityd, kraft och ett formspråk som onekligen tilltalar undertecknad. Något Polaris tagit till sig de senaste åren av all feedback man erhållit är finishen som nu höjts rejält och genomsyrar dessa ATV´s. Gör därefter en mer noggrann inspektion och börjar se visuella skillnader, b.la. däck och fälg skiljer sig på dessa fyrhjulingar. Tittar vi under maskin hittar vi ställbar fjädring på SP modellen som också likt några av sina storebröder erhållit dubbla böjda a-armar för bättre framkomlighet i terräng. I övrigt är båda utrustade med LED lampor digital display servostyrning och smart förvaring i form av fack framför styret och bakom sätet. Sätter mig på maskin och torrbryter och kan konstatera att förarergonomin känns riktigt bra. Fina ord i teorin men nu vrider vi på nyckel och puttrar iväg, nu ska vi ta reda på hur Sportsman fungerar i praktiken.

Så hur är dem att köra då?

Börjar med Sportsman 570 SP EPS som är den lite mer påkostade modellen. Drivlina och motor fungerar felfritt, med lågväxeln inkopplad  och de främre böjda a-armarna kan du med enkelhet smyga mjukt och behagligt i krypfart över stubbar och sten i terrängen, eller dra ett tungt lass med ved eller annat på gården eller i skogen. Tvärtom mot när du har högväxeln i och klämmer tummen mot styret för då får du hålla i dig för glatta livet. Mångsidighet är vad som slår undertecknad. Bra på mycket, väldigt mycket! Kanske inte ”bäst på allt”  men vill man ha något bra av två världar är 570 EPS och SP två riktigt vassa alternativ.

För arbete då?

Sätter mig på den enklare modellen POLARIS SPORTSMAN 570 EPS och puttrar iväg nerför gården för att rensa undan lite buskage från hallonbuskarna, något jag numera tagit över från ”frugan” Helt enkelt en bra anledning att få spendera tid bakom styret med min bästa sommarkompis. Inget tyngre jobb men ändå tillräckligt för att testa maskin för lättare arbetssysslor. Den fina gårdsvagnen från polaris gör sig toppen för denna typ av sysslor. Med lågväxeln inkopplad går det att lasta tungt och smyga fram och den smarta enhjulsdriften från Polaris 2wd läge gör att gräsmattan inte behöver ta skada när jag gång på gång kör lass upp på brandgropen. En liten detalj som ändå gör stor skilland. Får även hjälp av EBS motorbroms då gropen ligger i brant nedförluftning.

Såhär sammanfattar vi Polaris 570 Sportsman modeller vi testat:

Två välbyggda ATV`s som knappast kommer göra någon besviken. Är du ute i terräng och skog varje dag och gör tyngre jobb som ved och hämta älg vid exempelvis jakt så skulle jag lägga vantarna på Sportman 570 EPS SP modellen med böjda främre a-armar, värre däck och högre markfrigång. Är du däremot ute efter en maskin som fungerar lika bra på gården som skogen där svår terräng och tuffaste jobb inne i skogen inte står överst på användarlistan så spara några slantar och satsa på Sportsman 570 EPS.

Se vårt filmatiserade test på POLARIS SPORTSMAN 570

Försäkra din snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Polaris handlare:

SN MOTORSERVICE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen