Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA FX SVHO – HÄMTAD OCH PROVKÖRD

Dem första svängarna med vår Yamaha FX SVHO vattenraket har avverkats. Fina dagar till sjöss i en vattentemp som inte mäter mer än 7-8 grader. Vi har även hunnit med att montera ett högtalarsystem men vi spolar tillbaka bandet och tar det från början när vi träffar vår bästa sommarkompis för första gången.

Hämtning hos Yamahacenter Östersund

Yamaha center Östersund är en av landets äldsta handlare och Yamahacenter, därav kändes det anrikt att få hämta ut maskinen hos Niklas och Petter. En välfylld butik med många av sommarens leksaker visas i showrummet och suget efter att spendera pengar blir påtagligt stort. Efter lite signering av papper och ett handslag senare är vi för första gången ägare till en Yamaha vattenskoter med långt över 200 hästar på strålen! ”wow”

Yamaha center Östersund

Väl i garaget monteras och provspelas ett “måste” tillbehör för batmobilen. EcoXgear nya högtalare för Yamaha FX serien. Med 30 watt ska dessa dunkadunka talare höras klart och tydligt även under snabba hastigheter på vattnet något vi får pröva längre fram. 

Ecoxgear högtalare

Men i garaget blir jag mycket imponerad av ljudet dessa högtalare ger. Monteringen är enkel då dem fästes i original kopphållarna. Högtalarna är vattentäta och känns välbyggda. Med fulladdat batteri ska dem hålla under flertalet timmar även på högsta volym något vi helt enkelt får utvärdera senare i sommar.

Ecoxgear högtalare monterade

Temperaturen har varit på den lägre halvan under våren vilket resulterat i en väldigt sen vårflod och extremt lågt vatten i Storsjön, detta har gjort sjösättning mer eller mindre omöjlig om man inte vill repa upp skrovet det första man gör. Den senaste veckan med värme har därför varit oerhört efterlängtad och för ett par dagar sedan fick undertecknad för första gången pröva batmobilen på Storsjön under en vacker solnedgång.

Yamaha FX SVHO

Här gäller det att hålla i sig ”fy fan” vad Yamaha FX SVHO öser, likt en pistolkula skjuter, matar accelerationen och det är oftast chauffören som släpper gasen förrän toppfart är ett faktum. Nervkittlande, adrenalinfyllt och alldeles alldeles underbart som askungen säger är känslan när man klämmer pekfingret mot styret.

Yamaha FX SVHO på Storsjön

Några minuter blir snabbt någon timma och med denna leksak mellan benen blir jag ständigt förvånad gång på gång över effekten i motorn och väghållningen vid kurvtagning i detta skrov. Trots att det ska vara en ”touring” maskin med tresits dyna och komfort upplevs vattenskotern mer som supersport! Det ni! Det är ett toppbetyg för vår första sväng på vattnet. Häng med i kommande reportage när vi ska ta med vår batmobil på utflykt härnäst i Stockholms skärgård.

Se vår review av Yamaha VXR

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen