Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA KODIAK 450 – HÄMTNING & FÖRSTA KÖRNINGEN

Då var det äntligen dags att hämta vår sista fyrhjuliga partner för sommarens aktiviter! Samtalet från Yamahacenter i Luleå kom en solig förmiddag för nästan 2 veckor sedan och redan samma eftermiddag var vi på plats för att lasta björnen i släpet. Vi har hunnit klämma och känna en del på maskinen i garaget och även tagit några kortare provrundor. Läs om våra första intryck av Yamaha Kodiak 450!

Hämtning hos HED´S Yamahacenter Luleå

Väl på plats hos Yamahacenter möter Fredrik upp oss och går igenom maskinen, en signatur och ett handslag senare (Ja, ni läser rätt, ett handslag trots Coronatider) lastas maskinen upp på släpet för att rulla mot Boden. När björnen står i garaget synar undertecknad den lite närmare, den känns välgjord med en bra finish och ivern att testa den är helt klart stor.

Yamaha Kodiak 450

Några dagar senare hade det blivit dags att få bekanta oss mer med Kodiaken i dess rätta miljö, vi hade fått tillgång till ett litet område som innehöll både skogsmiljö och en del avverkningvägar. På plats när vi ska lasta av hjulingen får 450 motorn stå på tomgång en stund medans vi spänner lös, vi regerar på hur jämt och tyst den går under tiden spisen blir varm. Vi hoppar upp och lägger i backen för att rulla av släpet, förarmiljön känns väl överskådlig och man sitter bra.

Yamaha Kodiak 450

Högväxeln läggs i och iväg bär det, den drar iväg jämnt och fint. Vi åker längs en skogsbilväg i ganska högt tempo, inför en kurva tar vi ner farten för att sedan ge full gas. Det går att busa trots att motorn är på 421cc, bakdelen kommer ut och i retursladden har Kodiaken inga hyss för sig. Det är ju ingen monstermotor men det är inte tanken från Yamaha´s ingenjörer heller. Vill du ha en fyrhjuling med mer ryt i sig finns alternativet att välja Kodiak 700 i stället.

Yamaha Kodiak 450

Vi hinner köra i lite stökigare terräng med mycket knölar och stenar, här får vi prova Yamaha`s diff låsning som är ny på Kodiak 450 för denna säsong. Med lågväxeln i går det att ta sig fram i ganska stökig terräng, vi törs dock inte släppa lös helt. Vi har nämligen inte hunnit montera på hasskyddet under maskinen än.

På väg tillbaka mot släpet har undertecknad en bra känsla i kroppen, Kodiaken känns smidig och väl avvägd. Nu är det här ett första intryck och vi ska givetvis fortsätta sätta maskinen på prov under säsongen. Det ska nog  hinnas dra fram både älg och ved innan säsongen är över, missa inte det!

Se vår review av YAMAHA GRIZZLY 700

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen