Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA GRIZZLY 700 EPS SUMMERAS

Yamaha Grizzly 700 EPS har under sommaren används till allt från mysiga skogsturer och äventyr och under höstens hårda arbete i skogen med timmer och jakt. Hur har maskinen presterat? Vad är bra? vad kan förbättras? Det är nu dags att avsluta och sammanfatta Sledtrax egna nalle (Yamaha Grizzly) långtest.

Hämtning av Yamaha Grizzly

Hämtning

Under våren hämtade vi vår Yamaha Grizzly 700 EPS hos Lars på Yamaha. Förväntningarna var på topp och björnen hade rustats för Sledtrax hårda tester. På listan över tillbehör fann vi, hasplåt, dubbla vinschar med fjärrkontroll, nedväxlingskitt, dubbla lådor för förvaring och skärmbreddare. Vi valde omgående att även utrusta nallen med ett par större och grövre sulor.

Första åkturen
Första åkturen

Första intrycken

Första turerna gjordes vid stugan intill Sonfjällets fot nere i Härjedalen. Skogsbilvägar varvades med kuperad körning i skogsterräng och våra första intryck var riktigt positiva. Yamaha Grizzly 700 EPS var förvånansvärt smidig när vi enkelt kryssade oss fram i tight granskog. Med ett par grova däck och smart fyrhjulsdrift med diffspärr klarade björnen Sledtrax första test med bravur.

Timmerkörning

Timmerkörning

När vi närmade oss höstkanten var det så dags för Yamaha Grizzly 700 EPS första riktigt tuffa test. Under en dag i Jämtlands ödsliga skogar lunna vi timmer. Detta tillsammans med Lejas nya ekonomivagn och proffsvagn byggda för timmerkörning. Här visade sig kanske björnens starkaste sida! I terrängliknande hyggen fyllda med stubb och sten lirkade vi ut flera lass med grovt timmer.

Timmerkörning

Nedväxlingskittet gjorde det möjligt att smyga i skogen fastän vi var tungt lastade, hasplåten skyddade oss från att skada nallen under arbetet. Grizzlyn upplevdes smidig i skogen och styrkan på vad nallens 686cc encylindriga motorn levererar är ursinnig. Den tunga timmerlasten kändes knappt och undertecknad kan skriva på att denna maskin är byggd för just arbete.

Jakt med Yamaha Grizzly

Jakt

Under denna höst har Grizzly fått utstå flertalet hårda arbeten i älgjaktens tecken. Vi har flertalet gånger dragit ut både stortjurar och kor ur skogen, detta ihop med Lejas nya kombivagn. Yamaha Grizzly 700 EPS har används flitigt under jakten i höst och anledningen är att tillsammans med kombivagnen från leja är detta ett svårslaget ekipage för jaktlaget.  Enkelt att lasta älg tack vare en fjärrstyrd bakmonterad vinsch och en vagn byggd med kvalité är receptet för glada jaktkamrater.

Körning med Grizzly och Yamaha VXR

Sammanfattning

Över det hela är vi mycket nöjda med vår långtest av Yamaha Grizzly 700 EPS. Det finns dock ett par förbättringspotentialer. Vi upplever servon något trög i låga farter vilket kräver sin man eller kvinna för den delen. Är man dock bestämd så fungerar styrningen mer än gott. Dragkroken på björnen sitter väl långt in på maskinen, vilket gör det svårt att koppla vagn. Detta har vi dock löst genom att sätta dit en förlängare för kulan, vilket finns som originaltillbehör hos Yamaha. Den encylindriga motorn på 686 cc och nedväxlingskittet fungerar väldigt bra vid arbete.

Körning under våren

”Funfactor” för bus och lek med denna Yamaha maskin är kanske inte den högsta, det finns andra maskiner på marknaden som har betydligt bättre acceleration och går hårdare. Med de sagt skulle vi ändå säga att maskinen har levererat i det stora hela ett fläckfritt resultat över säsongen. Vi tackar härmed Yamaha Grizzly 700 EPS för trogen tjänstgöring och ser redan fram emot nästa sommar när vi ska pröva nya maskiner från Yamaha.

Läs mer om YAMAHA GRIZZLY

Se vår review av YAMAHA GRIZZLY

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen