Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA VXR – SVERIGES BLÖTASTE LÅNGTEST

Yamaha VXR är utan tvekan en stor anledning till att längta efter nästa sommar fast man är mer av en vintermänniska. Undertecknad har under de senaste fyra månaderna trots relativt få soliga och varma dagar spenderat massvis med tid bakom styret på ett av Yamahas mest fartfyllda buspiller för sommarhalvåret. I stora vågar på havet, på spegelblankt vatten i Storsjön, i regn, i sol och i moln har vi testat vår sommarhit. Det är nu dags att summera 40 timmar bakom styret på Yamaha VXR. Dra på flytvästen och häng med!

Hämtning av maskin

Hämtning

Tidigt i våras började vi med att hämta ut Vattenskotern hos Niklas Höglund på Yamaha Center i Östersund. Efter en genomgång av maskinen och en signatur i papperna kördes maskin med TIKI vagn till Sledtrax garaget där den fick stå och glänsa under några veckor i väntan på värme och islossning på Storsjön. Snacka om att suget efter att testa raketen var stort.

Premiärturen
Premiärturen

Premiärturen

En vacker dag i början på maj var det äntligen dags. Ute på Storsjön i strålande sol och spegelblankt vatten fick Yamaha VXR träffa sitt rätta element för första gången. Lugna knop växlades med fullgasrepor och undertecknad kan skriva på att accelerationen Yamaha VXR ger är hårresande.

Maskinen är otroligt stabil på vattnet och på så sätt även väldigt trygg i sitt agerande för den som är ovan. Reglagen sitter där dem förväntas, sitthöjden är väl avvägd iallafall för undertecknad på 182 cm och displayen som visar bränsle trim/nivå och km/h är tydlig. Efter någon timmas lek och bus med adrenalinet på topp var så premiärturen avklarad.

PWC Endurance Innan start Jonathan Borgström
PWC Endurance

PWC Endurance

Vi fick under våren en inbjudan att delta i Sveriges största race för vattenskotrar, något vi på Sledtrax självklart inte kunde tacka nej till. I Stockholms skärgård deltog vi i ”Power Water Cross” ett race som går ca 200 distans. Vi fick tyvärr avbryta efter halva racet då en olycka skedde med undertecknad efter en liten missbedömning som resulterade i sex veckor med gips. Eventet var väldigt bra uppstyrt och säkerheten på topp av arrangören Rib Extreme med Niklas Ohlsén i spetsen. Men allt går inte alltid enligt planerna men nästa år kommer vi tillbaka mer taggade än någonsin.

Maptun Performance

För att få ännu mer fart under det nya NanoXcel2 skrovet träffade vi Maptun Performance som installerade en mjukvara i maskinens styrenhet vilket ger bättre acceleration och fler hästar. Även luftfilter och en aggressivare impeller monterades. Resultatet var imponerande då vi lyckades öka topphastigheten med över 10 km/h. Dessutom är nu accelerationen läskigt hård.

Produkter från Vattensport.se
O´brian Hammerhead ring med Kristoffer Persson & Erika Bergström
Lek & Bus

Lek & Bus

Vi har under flertalet soliga dagar i sommaren lekt och busat med maskinen och med de produkter vi testat b.la. en ring och wakeboard från O`brian genom vattensport.se. Att dra wakeboard, vattenskidor eller ring bakom Yamaha VXR är inga problem. Accelerationen som är ruskigt snabb gör det smidigare att få upp personen bakom än med t.ex. en båt. Stabiliteten på VXR gör det även smidigt i kurvor då man inte känner av att någon är bakom med vattenskidor eller wakeboard. Helt klart en Vattenskoter byggd för bus och lek.

Sammanfattningsvis

Så hur summerar vi då detta? Vi kan säga att Yamaha VXR är utan tvekan den trevligaste vattenskoter undertecknad någonsin har kört. Förutom allt bus och lek Yamaha VXR gett mig och mina vänner har den även gett en stor frihetskänsla, för det är något speciellt med att vara ute på sjön. Den tresitsiga dynan har även gjort det möjligt att få med vänner ut på havet vilket också ger dubbel glädje. Det har under sommaren inte förekommit något som helst problem med maskinen trots nästan 40 timmar bakom styret.

Vi skulle vilja säga att mångsidigheten är Yamaha VXR starka sida. Vill man busa eller leka? Vill man åka på utflykt? Vill man åka i vågor eller i spegelblank sjö? Maskinen passar till allt. Vilket leder till att man också spenderar fler dagar ute på sjön. Är det någon förbättringspunkt skulle det nog vara bränsleförbrukningen som inte är den lägsta på marknaden. Men utöver det hela en mycket trevlig maskin som gör att jag skapat mig ett nytt intresse sommartid. Nästa år blir det fler långtester med vattenskotrar från Yamaha så håll till godo.

Läs mer om YAMAHA VXR

Läs mer om VATTENSPORT

Läs mer om MAPTUN

Se vår review av YAMAHA VXR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen