Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA JETBLASTER – ANSLUTER TILL TESTFLOTTAN

Efter en lång och givande vinter har det nu blivit dags att skifta säsong! Dagarna som aldrig blir till natt är äntligen här i de norra delarna! Snö ska nu bytas mot vatten vilket känns extra spännande då vi kommer testa en av de senaste familjemedlemmarna från Yamaha. Det är en maskin som är både mindre och busigare än sina syskon och kompletterar portföljen för vattenskotrar på ett strategiskt sätt. Mina damer och herrar, det har nu äntligen blivit dags att hämta vår Yamaha Jetblaster!

Ett skepp kommer lastat!

Efter ett samtal från Yamaha Center i Luleå om preliminärt leveransdatum har undertecknad varit på helspänn, trots att snö och skoter ligger väldigt varmt om hjärtat, var peppen inför sommarens leksak ändå galet stor! Redan samma eftermiddag som beskedet kom att vår Yamaha Jetblaster var redo för leverans var vi på plats. Stefan mötte upp oss och visade maskinen som vid en första anblick är riktigt läcker. Designen är stilren men ändå tilltalande och kommer göra sig bra på vattnet. Den ser nättare ut än de modeller vi är vana att se från Yamaha så det kommer bli väldigt intressant att se hur den beter sig i vattnet.

Jetblaster´n släpptes inför förra säsongen och vi på Sledtrax var nyfiken på den redan då, utmaningar med leveranser gjorde att vi fick skjuta på det till denna sommar vilket gör oss ännu mer pepp att få sätta händerna på den.

Ett paket redo för äventyr och lek!

Vi tar varvet runt maskinen och blir visade en del av de funktioner maskinen har. Det elektriska trimmet tar ut svängar på ett vidare sätt än vad vi tidigare sett hos Yamaha, detta har man valt för att få en vattenskoter som du snabbt kan helt ändra karaktär och egenskaper på. Detta är något vi sett hos andra fabrikat tidigare och är förväntansfull hur det kommer påverka busigheten på Yamahan. Förvaringsmöjligheterna känns bra och ganska tilltagna i orginalutförande, det finns ett litet fack i fören, ett förvaringsfack under dynan samt ett handskfack framför dynan som är ganska rymlig, där får du lätt plats med de saker som du snabbt vill komma åt. Skrovet är nytt och har den senaste NanoXcel2 tekniken som är hela 18% lättare än sin föregångare samtidigt som det är lika hållbart och styvt. Utformningen på skrovet är gjort för att klara kurvtagning ännu bättre än sin föregångare vilket vi ser fram emot att testa i sommar.

Redo för hemfärd!

Efter vi fått en genomgång av den nya Yamaha Jetblaster fattas bara två saker, det första är att krita på alla papper, skaka hand samt betala kalaset. Den andra är roligare och det är att kroka på vagnen bilen och bege sig hemåt, vid första möjliga tillfälle kommer vi sjösätta för att påbörja långtestet av vår nya sommarkompis. De filmer som undertecknad sett skvallrar om att detta kan bli en rolig sommar både för bus och familjeaktiviteter! Se till att hänga med oss under sommarens alla äventyr, vi lovar att pulsen kommer att testas på Yamaha´s senaste tillskott!

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen