Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA JETBLASTER – BARNENS FAVORIT

Sommar, sol och bad, kan det vara bättre? Jo, lägg till en Yamaha Jetblaster i leken och alla blir gladare! I detta reportage har vi både lekt och testat dra åksoffa efter vår långtestmaskin till barnens förtjusning. Vi har även sett över förvaringsmöjligheterna och anpassa dessa efter våra egna behov.

Vattenaktivitet för stora och små!

Vilken start det har varit på denna sommar, uppe i norr har värmen varit ihållande vilket nu gjort det lämpligt att göra massa vattenaktiviteter! Vi bestämde oss för en dag med Jetblaster´n och massa bus, vi tankade upp Yamaha´n och bjöd med flera kompisar. Den stora åksoffan från O´brien blåstes upp, det är ingen liten pjäs då den är gjord för 3 personer. Vår långtestmaskin kommer helt klart att få bekänna färg när den ska dras!

Innan avfärd

Som ingressen avslöjade tyckte vi att det var dags att uppdatera det grunda facket som sitter under huven mot en rymligare förvaring. Yamaha har en fin väska som enkelt monteras där orginalfacket sitter, den har samma ram men med en integrerad drybag på 20 liter. Riktigt smart och enkel att använda, där kan man packa med sig torra kläder eller andra saker som inte får bli blöta. Det var diffust om den skulle passa när man läser på Yamaha´s hemsida men det vill vi meddela att den gör!  Facket heter EX Bow Fixed Mounted Storage och är en bra investering till din sommarpartner.

Äntligen dags!

Nu har det blivit dags att sjösätta och koppla soffan bakom vattenskotern, de första 3 passagerarna hoppar raskt upp för att ta plats. Vår uppfattning sedan tidigare är att motorn känns stark trots sina 110 hästar, vi blir inte besviken här heller och utan större ansträngning planar soffan ut på vattnet. Barnen älskar när man tar hjälp av det långa snöret för att få en lång hävstång och på så vis skapar mer fart i kurvorna för dem som åker. En sån manöver sliter ganska bra i vattenskotern men trots det så känns den stabil. Undertecknad har dragit soffa med den konkurrerande Sea-doo trixxen i 3-up utförande tidigare år, här blir Jet Blastern ett bättre alternativ då den är snäppet stabilare. TR1 HO motorn är även starkare än konkurrerande 900 ace vilket gör att du snabbare kommer upp i önskad fart. Med jämna mellanrum stannar vi till för att se att alla passagerare är nöjda och vill fortsätta, efter några stopp inser undertecknad att dessa passagerare aldrig kommer bli less vilket är superroligt!

Pausunderhållning

När alla barn är rastade och får i sig något i magen passar undertecknad på att leka av sig. Maskinen har snart gått 10 timmar och går bättre för varje tur, det är ett riktigt bra gassvar i motorn och den verkar ha en vettig bränsleekonomi också. Med en topphastighet som passerar en bit över 90km/h tycker vi att motorresurserna räcker gott och väl till denna typ av maskin. Det välbalanserade skrovet i kombination med det ställbara trimet gör verkligen Jetblastern till en lekfull maskin som uppskattas av både stora och små.

Nästa mål!

Om allt går enligt plan kommer vi i närtid att åka en längre tur med vår sommarpartner, målet är en strand som inte kan nås med bil. Detta blir även ett bra tillfälle att se hur Yamahan är att köra längre turer med.

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen