Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA JETBLASTER – EN SOMMAR SUMMERAS!

Vi stod där ivrig i början av sommaren och kunde knappt vänta längre på att få sätta tänderna i Yamahas JetBlaster, en maskin som lovordats vara det busigaste Yamaha släppt på länge. Sommarens månader har sprungit iväg snabbare än vanligt och vi har haft både roliga och busiga dagar på vattnet, snart börjar dock de sista kördagarna för den här sommaren vara gjorda. Har vår Yamaha JetBlaster levt upp på våra högt ställda förväntningar? Är det något vi skulle vilja förbättra? Det ska vi nu reda ut i denna slutrapport!

Bra start! 

Sommaren började som önskat detta år, samtidigt som vi fick leveransbesked om vår JetBlaster kom sommarvärmen till de norra delarna av landet. Redan dagen efter vi hämtat maskinen från Yamaha Center i Luleå skulle den sjösättas, det var med ett stort leende på läpparna som första turen gjordes. Den trecylindriga motorn har verkligen fin gång och har haft ett rappt gassvar från dag ett, motorn är verkligen något som har uppskattas på denna långtestmaskin. Den har haft en bra bränsleekonomi jämfört med de större maskiner som vi kört med. De som har provat Jetblastern under sommaren har alla varit övertygad om att det är mer effekt i motorn än 110 hästar, det är oftast ett “vaaa?” Är det bara 110 hästar i den som kommit till svar.

Roligt för hela familjen 

För er som följt oss under sommaren har kunnat både läsa i reportage och sett inlägg på sociala medier där vi dragit åksoffa bakom Yamahan, det här är något som verkligen har uppskattats av alla i familjen. Till detta ändamål funkar JetBlaster riktigt bra, den känns stabil trots sin nätta och busiga karaktär i övrigt. Den är snäppet längre än exempelvis en Sea-doo Trixx vilket känns när du ska dra med den och köra olika typer av vattensporter. Givetvis har det blivit en hel del lek utan något kopplat bakom maskinen, trots att vattenskotern är väldigt busig i detta utförande skulle vi gärna ha den ännu mer ställbar. Det vi menar är att den redan nu busiga Jetblastern hade blivit ännu roligare om man kunde ställa trimmet ännu mer så nosen fick stå mot skyn under längre sekvenser. Du kan enkelt ändra karaktär genom att ställa trimmet men vi hade gärna sett att den gick att ställa ännu mer. Ni vet hur det är, mycket vill ha mer.

Utebliven långtur

Vi hade planer på att i ett större sällskap köra en längre tur med två vuxna på maskinen för att utforska vår norrländska skärgård, under semestern känns det som att all tid i världen finns. Tyvärr har det inte klaffat med en sådan sväng, däremot har vi kört två vuxna flertalet gånger kortare turer utan några som helst problem. Du sitter bekvämt två vuxna på vattenskotern och skrovet går fint i vattnet, det går fort att plana även med lite vikt på maskinen. Till vår långtestare installerade vi dessutom det stora förvaringsfacket fram på maskinen, här kan du enkelt packa ner de saker du inte vill ska bli blöta med hjälp av den integrerade 20 liters drybagen. Med andra ord är det inga problem att genomföra en sådan tur då du åker bekvämt och får med dig både extrakläder och fika ut.

Dags att sammanfatta sommaren! 

Vi stod där ivriga och positiva inför sommaren då vi hämtade vår Yamaha JetBlaster, nu har sommaren gått och vi är fortfarande positiva. Jetblaster har lämnat oss med ett leende på läpparna, för den typ av aktiviteter som undertecknad gör med sin familj passar den ypperligt. Det går alltid att ha mer extrem maskin åt ett eller annat håll men vi på Sledtrax tycker att Yamaha har klivit in i ett nytt segment av vattenskotrar på ett bra sätt. En maskin som är förhållandevis billig att hålla igång och jäkligt rolig att köra med en rapp och välbeprövad motor.

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen