Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA KODIAK 450 EPS – ANSLUTER TESTFLOTTAN

Uppe i dom nordligaste delarna ligger snön fortfarande djup, trots att vi på Sledtrax brinner otroligt mycket för skoterkörning har ändå en längtan efter sommar och dess leksaker börjat infinna sig. Det är dags för sommar och därmed presentera en av våra ATV partners som kommer vara med oss den bara delen av året. Under förra sommaren testade vi bla en Grizzly 700 från Yamaha, den här säsongen kommer vi att gå på ett mindre och smidigare alternativ nämligen Kodiak 450 EPS DL.

Yamaha Kodiak 450

Det närmar sig med stormsteg, den dagen som vi ska få hämta vår nya kompis från Yamaha. I väntan har vi bläddrat broschyrer och sökt på nätet, vi har även hunnit vara hos handlare och sett på 2019 års modell av Kodiak 450. Den ser smidig och väldimensionerad ut, när vi läser specifikationerna så verkar allt vara på plats. Vi måste erkänna att förväntningarna är skyhöga på denna 4-hjuling som klassas som en mellanstor maskin i premium segmentet.

Kodiak 450 drivs av en encylindrig 421cc EFI fyrtaktsmotor, den ska leverera bra vridmoment trots storlek och ha låg bränsleförbrukning? Likt sina större björnbröder hittar vi EPS (elektronisk servostyrning) på den här Kodiaken. Av erfarenhet kan vi säga att det är en fördel i stökigare terräng. Till årets modell har Yamaha uppgraderat så att även 450 har alternativ med diffspärr (DL), det tror vi kommer vara en uppskattad funktion och något vi helt klart ska använda och utvärdera under sommaren. 

Kodiak 450

Modellen som vi beställt har standard en warn wrx 25-vinsh, det här är en känd och välbeprövad modell som vi givetvis kommer sätta på prov under säsongen. Förutom den kommer vi montera en till vinsch baktill samt en hasplåt för att skydda maskinens underrede vid övningar ute i mer kuperad och ojämn terräng.

Kodiak 450

Vi tror att den här björnen kommer passa bra i skogen och framförallt där det är lite mer skogstrång miljö eftersom den är lite mindre kontra en Grizzly 700. I väntan på leverans av sommarens partner går Youtube frekvent på mobilen för att dämpa det värsta suget efter årets Yamaha Kodiak 450 EPS. Se till att följa oss under sommarens äventyr då våra nya maskiner ska få bekänna färg!

Se vår review av GRIZZLY 700

Kontakta din lokala handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen