Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA FX SVHO – ANSLUTER TESTFLOTTAN

Sommaren förknippar många av oss svenskar med sol, bad och värme. Att vara på sjön, vid havet eller på stranden är en riktig frihet. En ännu större anledning för undertecknad att ta del av Storsjön som omsluter Östersund är den nya vattenskotern vi ska långtesta under sommaren. Med över 260 hästar och ett utseende likt batmobilen fast på vatten är denna vattenraket något alldeles unik. Låt oss presentera Sledtrax tredje sommarmaskin Yamaha FX SVHO.

Yamaha FX SVHO

Yamaha FX SVHO är den senaste i ”High Performance” segmentet från Yamaha. FX SVHO är en lyxigare och mer familje vänligare touring av sportmodellen GP 1800R SVHO. Nästan lika snabb som sin något mindre kusin men betydligt mer avslappnad och stabil i större vågor tror vi att denna kraftfulla maskin passar utmärkt i Storsjön där det ofta blåser och går grov sjö.

Super Vortex High Output Motorn

Kraftkällan som driver denna mattsvarta FX SVHO är en överladdad kompressormatad 1812cc ”Super Vortex High Output” motor. Samma snurra fast utan kompressor som vi testade under VXR skalet föregående år. Denna motor har 4-cylindrar 4-takt och med kompressorn ger den hela 260 hästkrafter mätt på strålen vilket borgar för en fartfylld upplevelse.

Yamaha FX SVHO har det nya NanoXcel2 skrovet som är aerodynamiskt format för minskat vindmotstånd i hög fart. Förutom utformningen är skrovet robust, lätt och stabilt, perfekt för att möta lite grövre sjögång. På maskin hittar vi även riktigt bra förvaring i form av ett stort fack framtill perfekt för extra flytvästar eftersom maskin är 3-sitsig, ett lite mindre framför dynan som kan användas för förvaring av telefon (dock ej vattentätt). En vattentät låda under dynan och en  ”wet apartment” längst bak perfekt för wakeboard repet.

Nya Färg Touch Display

Några av de mer lyxigare funktionerna på FX SVHO är det ställbara styret perfekt för att ställa in maskin efter förare. En ny touch display med färg (först i branschen), cruise kontroll och Ride systemet med backväxel. Även två kopphållare sitter framtill där vi kommer montera ett högtalarsystem. All denna lyx ska vi skriva mer om när vi hämtat ut vattenskotern.

Yamaha FX SVHO

Det sägs att Storsjöodjuret lurkar i Storsjön om de stämmer vet jag inte? Men vad jag däremot vet är att denna monstermaskin kommer göra minst lika adrenalin fyllda upplevelser som ett möte med Storsjöodjuret skulle ha gjort.

Läs mer hos YAMAHA MARINE

Kontakta din lokala Yamaha center

Yamaha center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen