Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS RZR PRO XP – FÖRSTA SLADDARNA!

Fastspänd med 6-punkts bälte, nyckeln vrids om och ett mullrande ljud från den turboladdade 4-takts motorn sjunger ut. Adrenalinet rusar till topp, när undertecknad petar in växeln. Det är hög tid att testa vår POLARIS RZR PRO XP i dess rätta miljö, grusvägar och sladdar ska erövras när vi nu för första gången kör vår stridsvagn genom de svenska skogarna.

Polaris RZR är utan tvekan den maskin undertecknad sett fram mest emot att testa under sommaren. En mindre ”rallybil” med fantastisk fjädring, krassliga däck och en motor som levererar effekt i överflöd vilket borgar för ett recept för många smiles per miles.

Hur är POLARIS RZR PRO XP att köra då?

Busig, snabb, kontrollerbar och adrenalinstinn! Undertecknad skulle nog inte kalla sig någon vidare rally chaufför i grunden utan i detta segment är man snarare en rookie. Trots det upplevs RZR väldigt kontrollerbar. Att ligga på sladd i kurvor är förbaskat kul, adrenalinet slår i topp när dammet yr och man känner sig som en F1 förare. Fast det inte går alltför fort är det ändå känslan som ger hela upplevelsen och inte farten.

När man blir tryggare i sin körning växer hornen och så även i detta fall. Sladdarna i kurvorna blir längre och längre när gaspedalen pressat mot mattan. Den sköna musik som spelas ut i ljudsystemet boostar även självförtroendet. Detta leder fram till ett par något läskiga situationer under ett par tillfällen då sladden övergår till ställ och undertecknad tvingas kasta ratten tillbaka klämma full gas igen och motstyra. Det krävs träning, tålamod och självförtroende för att bli trygg och bekväm bakom ratten på Polaris RZR, de sistnämnda är det inget fel på, men just tålamodet…

En stor fördel med RZR är just att den fina balansen och tryggheten maskinen inbjuder till. Tillsammans med den fina fjädringen räddar Polarisen upp många situationer som kan kännas lite läskiga. Även lättheten att köra maskin som har automatväxel är ett plus i kanten. Det gör det enklare att just fokusera på själva körningen och sladdarna i kurvorna och inte behöva släppa ratten för att växla.

Efter några kilometer öppnar en plan upp sig och vi får möjligheten att testa ett par donuts, undertecknad som tidigare inte förstått sig på alla ungdomar med EPA traktor som kör sladd på grusplanen ovanför undertecknads boende får nu svälja sin stolthet och motvilligt erkänna, detta är KUL!! Förbaskat kul!

Första kapitlet med POLARIS RZR PRO XP är avklarat. En maskin vi haft stora förhoppningar på har visat infria sig. Det är med ett stort leende vi glider tillbaka mot garaget. Detta är bara början och vi ser fram emot att dela alla kommande körupplevelser med er, mycket står på schemat så stay tunded!

Läs fler SLEDTRAX TESTER

För mer information om Polaris RZR kontakta din lokala Polaris handlare:

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen