Kontakta oss

Produkter

YAMAHA SUPERJET & YAMAHA KLÄDER

Sommarens dagar avlöser varandra med svalkande dopp i sjön och adrenalinfyllda turer på olika vattenleksaker. I tidigare artiklar har undertecknad bara pratat om vattenskoter denna sommar, en minst lika viktig del är att ha rätt utrustning i form av flytväst och även en våtdräkt. I denna artikel har vi tittat lite närmare på delar av sortimentet som Yamaha har.

Vi hade bestämt att möta upp delar av Sledtraxgänget för en dag full med aktiviteter på sjön, Henke skulle komma dit med sin nya Yamaha Superjet. Det var en maskin som undertecknad var lite extra nyfiken på då den skulle skilja sig avsevärt från sin föregångare. Med nytt skrov och en 4-taksmotor skulle det vara ett helt ny upplevelse.

Väl på plats var vädret med oss och snabbt sjösattes maskinerna, innan vi skulle hoppa i plurret för att börja köra var det dags att klä på sig. Yamaha har några olika tillbehör då det kommer till flytvästar och våtdräkter. Som flytväst valde vi att testa deras med 4 spännen, den kan lätt justeras för att passa olika kroppsformer och sitter bra på kroppen. Fram och bakpanelerna är gjord i mjuk PVC stoppning vilket gör att den också blir skön, västen känns smidig att ha på sig och känns naturlig att på sig under körning. Hela västen är gjord i ett stark nylontyg som borgar för att den kommer tåla tuffa tag. 

Ska du vara mycket i vattnet eller som mig köra olika vattenleksaker då är en våtdräkt att rekommendera. Inte bara att den håller dig från att bli nerkyld lika snabbt den skyddar även mot diverse skrap och rivsår. Våtdräkten vi har testat från Yamaha är en heltäckande sommardräkt som är i 3/2 mm neopren, det innebär att över kroppen har du 3 mm för att hålla mer värme och armar/ben har 2 mm för att vara mer rörlig. Den här har även förstärkning över knän för att skydda dig som förare. Det här är en våtdräkt som fungerar under en relativt lång period i våra svenska förhållanden, 3/2 dräkten är ett bra allround sommaralternativ. Det finns modeller med dragkedja antingen fram eller bak, den här modellen har dragkedjan på ryggen och med hjälp av det långa snöret kan du själv stänga den. 

När kläderna väl var på plats fanns det bara en sak i åtanke, ut och prova nya Superjeten. Min första reaktion när jag puttrade ut med den var balansen, alla som kört Yamahas föregångare vet att under första turerna måste du hålla tungan rätt i munnen. Den här känns otroligt välbalanserad redan från start och är lätt att komma upp på. Väl uppe och iväg kommer nästa känsla omgående, responsen och gas svaret i motorn är grym. Det är en helt annan karaktär och kraft är inte en bristvara, ljudet som 4-taksmotorn ger ifrån sig gör helt klart att smilbandet kommer fram. Vid kurvtagning känns den stabil och hastigheten du väljer hålla är bara upp till dig som förare, den upplevs inte alls halkig.

Som allt annat har även det roliga ett slut och det hade blivit dags att avsluta för dagen, tiden springer iväg när man har roligt. En sak är säker, får jag möjlighet att köra Yamaha Superjet fler gånger kommer jag göra det och jag skulle ge samma rekommendation till er!

Försäkra din vattenskoter via Svedea

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Se vårt test av Yamaha Superjet

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen